O agenţie din Filipine şi-a cerut scuze după ce a folosit imagini din alte ţări pentru promovare turistică

O agenţie de publicitate din Filipine şi-a cerut scuze pentru că a folosit imagini din alte ţări într-un videoclip de promovare turistică, potrivit BBC.

243 afișări
Imaginea articolului O agenţie din Filipine şi-a cerut scuze după ce a folosit imagini din alte ţări pentru promovare turistică

Campania a folosit imagini cu terase de orez din Indonezia, dune de nisip din Emiratele Arabe Unite şi un avion care aterizează în Elveţia.

Agenţia, DDB Filipine, şi-a cerut scuze pentru această „nefericită scăpare”.

Secretarul filipinez pentru turism, Christina Garcia Frasco, a declarat că nu au fost folosite fonduri publice pentru realizarea videoclipului.

Frasco a declarat că Departamentul de Turism a cerut în repetate rânduri confirmarea din partea agenţiei de publicitate, DDB Philippines, că materialele folosite în videoclip le aparţin şi sunt originale.

Ea a spus că în „TOATE aceste ocazii, DDB a asigurat în mod repetat Departamentul de Transport că originalitatea şi proprietatea tuturor materialelor sunt în regulă”.

Videoclipul a fost realizat ca parte a campaniei „Iubiţi Filipinele”, în valoare de 708.298 de lire sterline, care a fost lansată la sfârşitul lunii iunie.

Utilizarea videoclipurilor din alte ţări a fost descoperită pentru prima dată de o analiză a agenţiei de ştiri franceze AFP şi de bloggerul filipinez Sass Rogando Sasot.

Frasco a declarat că departamentul se va asigura că DDB Filipine îşi asumă responsabilitatea pentru videoclip.

DDB Filipine a afirmat în propria declaraţie că utilizarea de imagini de arhivă în videoclipurile de atmosferă este un lucru standard în industria publicitară, dar şi-a cerut scuze pentru utilizarea altor videoclipuri în acest caz.

„Utilizarea de imagini de arhivă străine într-o campanie de promovare a Filipinelor este extrem de nepotrivită şi contrazice obiectivele DOT”, a declarat DDB DDB.

Videoclipul a fost eliminat, iar compania a declarat că va ajuta departamentul de turism în ancheta sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici