O aşezare din epoca neolitică, descoperită într-o oază egipteană

O misiune arheologică americană a descoperit o aşezare care datează din epoca neolitică în regiunea Karaniss, oaza Fayyoum, la 100 de kilometri la sud-vest de Cairo, a anunţat Consiliul Suprem pentru Antichităţi al Egiptului.

1 afișare
Imaginea articolului O aşezare din epoca neolitică, descoperită într-o oază egipteană

Un oraş din epoca neolitică, descoperit într-o oază egipteană

Arheologii au realizat prospecţiuni electromagnetice care au scos la iveală existenţa, în regiunea Karaniss, a unor şiruri consecutive de ziduri şi străzi, a indicat preşedintele Consiliului, Zahi Hawass.

Acesta a precizat că vestigiile acestei aşezări sunt "încă îngropate în nisip şi că detaliile acestei descoperiri vor fi făcute publice în curând".

"Vestigiile descoperite constau în resturi de ziduri, de locuinţe din chirpici şi piatră calcaroasă gravată, dar şi din multe obiecte din lut, cuptoare şi silozuri de cereale", a precizat Hawass.

Aşezarea este situată la şapte kilometri de lacul Fayyoum, fiind construită pe malul apei, au mai spus arheologii.

Cel care a început săpăturile în regiune, în 1900, este un arheolog britanic. În 1920, o misiune arheologică britanică a scos la lumina zilei situri datând din epoca neolitică, perioadă în care oamenii au început să practice agricultura, creşterea animalelor şi olăritul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici