O bandă desenată cu Tintin, vândută la licitaţie cu un preţ record - FOTO

O bandă desenată cu Tintin, realizată de desenatorul belgian Herge, a fost vândută cu preţul record de 1,6 milioane de euro la o licitaţie organizată la Paris, informează bbc.com.

156 afișări
Imaginea articolului O bandă desenată cu Tintin, vândută la licitaţie cu un preţ record - FOTO

O bandă desenată cu Tintin, vândută la licitaţie cu preţul record de 1,6 milioane de euro - FOTO

Acea bandă desenată, realizată pe două pagini, în cadrul seriei "Le Sceptre d'Ottokar", a fost publicată în Le Petit Vingtième, suplimentul pentru copii al cotidianului belgian conservator Le Vingtième Siècle, în anul 1939.

Desenele includ silueta eroului Tintin şi cea a bunului său prieten, câinele Snowy, aflaţi la bordul unui avion care este pe cale să se prăbuşească.

Opera, vândută la licitaţie de casa Sotheby's, avea un preţ estimativ de 800.000 de euro, dar a depăşit de două ori estimările specialiştilor.

La aceeaşi licitaţie au fost puse în vânzare 65 de desene originale aparţinând unor maeştri ai benzilor desenate din Europa şi Statele Unite.

Colecţia scoasă la licitaţie i-a aparţinut lui Jean-Arnold Schoofs, unul dintre cei mai mari colecţionari de benzi desenate din lume.

Licitaţia a generat încasări totale de 2,7 milioane de euro, iar cinci loturi au stabilit noi recorduri mondiale.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici