O companie americană fabrică bere cu apă reciclată de la duşuri, chiuvete şi maşini de spălat

O companie din San Francisco fabrică bere folosind apă reciclată, provenită de la duşuri, chiuvete şi maşini de spălat.

1200 afișări
Imaginea articolului O companie americană fabrică bere cu apă reciclată de la duşuri, chiuvete şi maşini de spălat

O companie americană fabrică bere cu apă reciclată de la duşuri, chiuvete şi maşini de spălat

Epic Cleantec este compania de tratare a apei din San Francisco care a realizat berea în colaborare cu o fabrică de bere din regiune. Berea se numeşte Epic OneWater Brew şi este făcută cu apă reciclată de la duşurile, chiuvetele şi maşinile de spălat dintr-o clădire cu apartamente de lux, cu 40 de etaje, din San Francisco.

Berea poate fi consumată în siguranţă, datorită unor tratamente care includ microfiltrare şi lumină ultravioletă. În plus, inventatorul şi-a propus să atragă atenţia asupra problemei lipsei de apă şi a reutilizării acesteia.

„Clădirile folosesc la nivel global 14% din toată apa potabilă. Aproape nicio clădire nu reutilizează această apă, asta încercăm să schimbăm", spune Aaron Tartakovsky, CEO şi cofondator al Epic Cleantec, potrivit CNN.

Deocamdată, berea nu poate fi comercializată deoarece reglementările interzic utilizarea apelor uzate reciclate în băuturile comerciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici