O fabrică de tutun a devenit cea mai mare grădină verticală indoor din Europa

  • Cea mai mare grădină indoor din Europa a fost creată în Santander, Spania
  • Conţine 22.300 de plante individuale şi are 560 de metri pătraţi
  • A fost creată de FDA Arquitectos şi Urban Therapy, un startup din Sevilla
331 afișări
Imaginea articolului O fabrică de tutun a devenit cea mai mare grădină verticală indoor din Europa

O fabrică de tutun a devenit cea mai mare grădină verticală indoor din Europa

Pandemia a provocat mulţi oameni să devină creativi. Iar o echipă de arhitecţi spanioli a reuşit să transforme o fabrică de tutun în cea mai mare grădină verticală indoor din Europa.

„Pe sub toate acele zone acoperită cu pânză este un sistem de irigaţie ascuns, cu senzori care reglează temperatura, umiditatea şi nivelul de apă. Monitorizează şi starea grădinii, a fiecărei plante, pentru că sunt locuri unde este necesară mai multă apă ca în altele”, explică Luis Fernanez del Arco, partener la FDA Arquitectos, compania care a realizat grădina.

Are 560 de metri pătraţi şi va fi deschisă publicului în primăvara acestui an. Grădina din Santander a fost creată după un design biofilic: o modalitate inovativă de a concepe diferit spaţiile în care trăim. În acest caz, este un mod de a reda conexiunea dintre natură şi clădire. 

Echipa de arhitecţi a lucrat cu un startup din Sevilla specializat în grădini verticale. Grădina va fi un centru pentru comunitate: vor exista workshop-uri sau ore de artă, precum şi o zonă pentru citit.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici