O fetiţă de doi ani are un IQ similar cu cel al lui Bill Gates

O fetiţă de doi ani din Marea Britanie are un coeficient de inteligenţă de 160, similar cu cel al lui Bill Gates sau Stephen Hawking, ea devenind cel mai tânăr membru al Mensa, organizaţie internaţională non-profit a oamenilor cu un inteligenţă mult peste medie, informează Daily Mail.

204 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de doi ani are un IQ similar cu cel al lui Bill Gates

O fetiţă de doi ani are un IQ similar cu Bill Gates (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Karina Oakley din Marea Britanie a intrat în topul celor mai înzestraţi oameni din lume, obţinând un scor de 160 la testele de evaluare a coeficientului de inteligenţă, similar cu cel al fondatorului Microsoft, Bill Gates, şi cu cel al fizicianului Stephen Hawking, teoretician al originii universului.

Fetiţa a avut, la testele de inteligenţă, un rezultat cu şase puncte mai mare decât cel al matematicianului Carol Vorderman, fiind cea mai tânără candidată eligibilă pentru Mensa.

Experţii care au efectuat testele de inteligenţă, coordonaţi de profesorul Joan Freeman, susţin că fetiţa este deosebit de imaginativă şi inzestrată în ceea ce priveşte utilizarea limbajului.

Mama fetiţei a declarat că s-a gândit să o testeze pe fetiţă după ce a văzut o emisiune despre copii geniali. "Mulţi oameni mi-au spus că ea este o inteligenţă sclipitoare, foarte clară în limbaj şi cu o agerime cognitivă neobişnuită", a spus mama Karinei.

Profesorul care a evaluat răspunsurile fetiţei a remarcat imaginaţia lingvistică şi predilecţia pentru gândirea divergentă. La întrebări precum "cum vă folosiţi ochii?", Karina a dat răspunsuri precum "îi închizi când vrei să adormi" sau "pentru a pune lentile de contact în ei".

Pentru a fi eligibili să devină membri Mensa, candidaţii trebuie să se afle în topul oamenilor foarte înzestraţi ca inteligenţă, care reprezintă în jur de 2% din populaţia lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici