FOTO O firmă de construcţii din Japonia dezvăluie arta de a lucra de acasă. Soluţia pentru a avea un birou ”zen”

  • O firmă de construcţii din Japonia a găsit soluţia perfectă pentru a lucra eficient de acasă, în pandemie.
  • Aceasta comercializează o mică clădire de birouri care poate fi construită adiacent caselor în doar două zile.
  • Aşa-numita Hanare Zen este o clădire cu o lăţime de 91 cm şi o lungime de 1,8 metri, echipată cu prize, un birou şi cu foarte puţine obiecte necesare.
8744 afișări
Imaginea articolului FOTO O firmă de construcţii din Japonia dezvăluie arta de a lucra de acasă. Soluţia pentru a avea un birou ”zen”

Sursa foto: Keiai

KI Star Real Estate, o firmă de construcţii cunoscută în Japonia, a început să preia comenzi pentru Hanare Zen pe 6 septembrie. Hanare înseamnă ”separat” sau ”detaşat” în japoneză. „Am creat deja clădirea Hanare ca un fel de spaţiu de depozitare şi, odată cu situaţia din pandemie, a venit ideea de a dezvolta Hanare Zen ca spaţiu de lucru”, a spus Chisa Uchiyama, purtător de cuvânt al KI Star Real Estate. „Utilizarea ”Zen” în nume reprezintă conceptul minimalist de a elimina dimensiunea şi obiecte şi de a păstra doar ceea ce este necesar. Este conceput pentru persoanele care au dificultăţi în găsirea unui spaţiu confortabil pentru a lucra de acasă şi nu doresc să fie încurcaţi de familie”.

Hanare Zen costă aproximativ 5.000 de dolari şi este disponibil în Tokyo şi în împrejurimi, potrivit The Guardian.

În Kawasaki, la sud de Tokyo, Compania de Căi Ferate Tokyu a renovat vagoanele de tren vechi şi le-a transformat în spaţii de lucru la distanţă, care pot fi închiriate cu aproape 2 dolari pe oră la Muzeul Trenurilor şi Autobuzelor.

Chiar şi după ce pandemia s-a reuşit controlarea pandemiei, 90% dintre marile corporaţii japoneze care au implementat munca de acasă intenţionează să continue acest lucru, potrivit unui sondaj al ziarului Mainichi Shimbun la începutul acestui an.

Starea actuală de urgenţă, a patra de la începutul pandemiei, a fost extinsă în Tokyo, Osaka şi alte 17 oraşe până la sfârşitul lunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici