O floare rară a înflorit în Parcul Naţional Munţii Rodnei. Turiştii sunt rugaţi să nu o culeagă

  • Regia Naţională a Pădurilor Romsilva roagă turiştii care vizitează zonele să nu culeagă sau să distrugă bujorul de munte care este o specie protejată.
  • Rhododendronul se găseşte în România în Carpaţii orientali sau meridionali.
1993 afișări
Imaginea articolului O floare rară a înflorit în Parcul Naţional Munţii Rodnei. Turiştii sunt rugaţi să nu o culeagă

O floare rară înflorit în Parcul Naţional Munţii Rodnei. Turiştii sunt rugaţi să nu o culeagă

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva roagă turiştii care vizitează zonele să nu culeagă sau să distrugă bujorul de munte care este o specie protejată.

Rhododendronul se găseşte în România în Carpaţii orientali sau meridionali.

„Planta este una perenă şi creşte spontan în tufe pitice în zonele alpine însorite. Florile sunt roz sau de culoarea roşu aprins şi sunt grupate, dând senzaţia de buchete”, au spus reprezentanţii Romsilva.

Parcul Naţional Munţii Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Romsilva, este al doilea parc naţional din ţară ca suprafaţă, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a ţării, în judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Parcul cuprinde o parte a Munţilor Rodnei şi are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistreţul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoşul de mesteacăn, cocoşul de munte sau acvila de munte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bujor,
parc,
romsilva

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici