O japoneză a fost aleasă primar al unui district din Tokyo deşi locuieşte în Belgia de peste 10 ani. S-a făcut remarcată în conferinţe online

  • O japoneză care locuieşte în Belgia a fost aleasă în funcţia de primar al unui district din Tokyo, după ce s-a făcut remarcată prin campania sa online din timpul pandemiei Covid.
  • Satoko Kishimoto, în vârstă de 47 de ani, care locuieşte în oraşul belgian Leuven împreună cu soţul şi copiii săi timp de un deceniu, este acum primar al oraşului Suginami, un district de 500.000 de locuitori, la peste 8.800 de kilometri distanţă de casă.
1178 afișări
Imaginea articolului O japoneză a fost aleasă primar al unui district din Tokyo deşi locuieşte în Belgia de peste 10 ani. S-a făcut remarcată în conferinţe online

Sursa foto: Twitter, Satoko Kishimoto

Kishimoto lucrează pe poziţia de coordonator de proiecte pentru Institutul Transnaţional, o organizaţie non-profit din Amsterdam, dar în ultimele săptămâni a călătorit în Japonia pentru a face campanie în persoană, scrie The Guardian.

Soţul lui Kishimoto, Olivier Hoedeman, a declarat că rezultatul alegerilor a venit totuşi ca o "surpriză uriaşă" şi că nu s-au angajat încă să se mute în Japonia, deoarece fiul lor cel mic este încă la şcoala secundară.

El a declarat pentru pentru un radio flamand: "În timpul crizei Covid-19, când totul se întâmpla online, Satoko a participat mult la dezbateri publice online în Japonia de la Leuven. Satoko este foarte interesată de politică şi, prin munca ei pentru Institutul Transnaţional din Amsterdam, ştie şi ea multe despre aceasta. A devenit foarte populară în mişcarea progresistă din Japonia şi a fost invitată să candideze pentru funcţia de primar în Suginami".

"Satoko a trăit primii 25 de ani din viaţa ei în Japonia. După aceea, s-a mutat în Olanda şi apoi în Leuven, unde trăim împreună de mai bine de 10 ani, iar acum avem doi copii. Rezultatul alegerilor a fost o mare surpriză. Satoko l-a învins pe primarul conservator în funcţie. Se pare că mesajul ei politic a fost pe placul multor cetăţeni. Satoko vrea mai puţină privatizare şi mai multă participare a cetăţenilor" a mai spus soţul acesteia.

Kishimoto, care a editat o carte despre alternativele la privatizarea apei, a câştigat cu doar 200 de voturi, după ce a reuşit să evite criticile oponenţilor săi cu privire la rezidenţa sa belgiană.

Conform unei opţiuni discutate de familie, Kishimoto se va întoarce să locuiască în Japonia, iar restul familiei i se va alătura la o dată ulterioară.

Hoedeman a declarat: "Fiul nostru cel mic este încă în şcoala secundară şi mai are câţiva ani de parcurs. Aşa că mutarea în Japonia nu va fi atât de uşoară. Încă trebuie să ne gândim la asta".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici