Ozzy Osbourne va lua parte la un experiment ştiinţific

Ozzy Osbourne a acceptat să participe la un experiment ştiinţific, cercetătorii urmând să alcătuiască harta genomului muzicianului britanic, pentru a putea să afle cum a supravieţuit acesta abuzurilor de droguri şi de alcool, informează contactmusic.com.

27 afișări
Imaginea articolului Ozzy Osbourne va lua parte la un experiment ştiinţific

Ozzy Osbourne va lua parte la un experiment ştiinţific (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În vârstă de 61 de ani, fostul solist al trupei Black Sabbath s-a luptat de-a lungul multor ani cu dependenţa de alcool şi de anumite medicamente. Recent, muzicianul britanic a spus că obişnuia să consume "patru sticle de coniac pe zi".

Ozzy Osbourne consideră că supravieţuirea lui până la această vârstă reprezintă "un miracol medical", iar la începutul acestei luni a declarat că îşi va dona corpul oamenilor de ştiinţă pentru ca aceştia să îl poată studia după ce va muri, pentru a afla cum a reuşit să trăiască atât de mult.

Luni, Ozzy Osbourne a anunţat că a semnat un contract care îi permite să devină unul dintre primii oamenii ce vor participa la un experiment ştiinţific, contra sumei de 40.500 de dolari. Genomul muzicianului britanic va fi secvenţiat pe baza unei mostre de sânge.

Nathan Pearson, reprezentantul companiei americane care efectuează acest test, intitulat Knome, a declarat: "Analizarea indivizilor cu dosare medicale extreme reprezintă un potenţial medical deosebit de valoros".

În luna martie, actriţa Glenn Close a anunţat că genomul ei a fost secvenţiat, artista americană alăturându-se astfel arhiepiscopului Desmond Tutu şi pionierului secvenţierii genomice Craig Venter pe lista restrânsă a celebrităţilor care au acceptat ca genomul lor să fie secvenţiat în numele ştiinţei.

Ozzy Osbourne este fostul solist al trupei Black Sabbath, înfiinţată în Birmingham, Marea Britanie, în 1968. De-a lungul anilor, Black Sabbath a vândut peste 100 de milioane de albume la nivel mondial.

Albumul solo "No More Tears", lansat de Ozzy Osbourne în 1991, a primit patru discuri de platină în Statele Unite ale Americii şi a avut parte de o primire călduroasă din partea publicului şi a criticilor de specialitate. Următoarele albume - "Ozzmosis" (1995), "Down to Earth" (2001), "Under Cover" (2005), "Black Rain" (2007) şi "Scream" (2010), deşi nu au mai avut acelaşi succes de public, au fost bine primite de critica de specialitate.

Ozzy Osbourne va susţine pe 2 octombrie un concert în Capitală, la Zone Arena (str. Barbu Văcărescu, nr 164).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici