Paleontologii au descoperit craniul unui „monstru marin” vechi de 36 milioane de ani FOTO VIDEO

  • Paleontologii au descoperit un craniu al unui prădător marin antic, în Peru.
  • Acesta este strămoşul balenelor de astăzi.
2098 afișări
Imaginea articolului Paleontologii au descoperit craniul unui „monstru marin” vechi de 36 milioane de ani FOTO VIDEO

FOTO Sebastian Castaneda

Craniul este intact şi foarte bine conservat. Specialiştii l-au găsit în deşertul Ocucaje, în regiunea de sud din Peru. 
 
Fosila are un cap gigantic şi rânduri de dinţi ascuţiţi. Cel mai probabil, măsura circa 12 metri şi avea greutatea unei clădiri cu patru etaje, spun paleontologii.
 
Specimenul găsit este o specie de basilozaur (care se traduce „regele şopârlă”), un mamifer cu cap plat şi corp lung, ca de salamandră şi strămoşul balenelor, delfinilor şi marsuinilor (balene dinţate).
 
Experţii cred că primii basilozauri au evoluat din mamifere care trăiau pe uscat acum 55 de milioane de ani, la 10 milioane de ani distanţă după impactul asteroidului cu Pămîntul, impact ce a ucis toate fiinţele vii, inclusiv dinozaurii, conform Reuters.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici