Palmierii vor fi replantaţi în Mamaia

Autorităţile locale constănţene vor replanta, joi, o parte din palmieri în piaţetele din staţiunea Mamaia, în condiţiile în care câteva mii de turişti sunt aşteptaţi să-şi petreacă în staţiune minivacanţa de 1 Mai.

68 afișări
Imaginea articolului Palmierii vor fi replantaţi în Mamaia

Palmierii vor fi replantaţi în Mamaia (Imagine din arhiva Mediafax Foto/Feri Predescu)

Potrivit şefului Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa, George Coman, în primă fază 38 de palmieri din totalul de 173 au fost scoşi din sere şi vor fi plantaţi la intrarea în staţiunea Mamaia şi în piaţeta Cazinoului. Pe timpul iernii, acestora le-au fost administrate diferite tratamente, dublate cu substanţe minerale şi stimulatori de creştere.

Palmierii se găsesc în vase speciale, cu pământ îmbogăţit cu substanţe nutritive, vase ce vor fi îngropate în pământ. Ei au fost scoşi din sere, la aer, în urmă cu câteva zile, pentru aclimatizare.

Restul palmierilor, până la 173, care au trecut cu bine peste sezonul rece, vor fi aduşi în staţiune şi în municipiul Constanţa după data de 15 mai.

După ce vor petrece aproximativ cinci luni în aer liber, palmierii vor fi duşi înapoi în sere pentru perioada de iarnă.

Palmierii au fost achiziţionaţi de administraţia locală în perioada 2000 - 2001 şi au fost aduşi din Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici