Pamela Anderson a invitat un ministru chinez să asiste la masacrarea focilor din Canada

Pamela Anderson, fosta vedetă a serialului "Baywatch", a invitat, marţi, un ministru chinez să asiste la masacrarea focilor din Canada, sperând să convingă autorităţile de la Beijing să revină asupra deciziei lor de a deschide piaţa chineză pentru produsele derivate din vânarea acestor animale.

45 afișări
Imaginea articolului Pamela Anderson a invitat un ministru chinez să asiste la masacrarea focilor din Canada

Pamela Anderson a invitat un ministru chinez să asiste la masacrarea focilor din Canada (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa Pamela Anderson, născută în Canada, i-a lansat această invitaţie lui Xu Shaoshi, ministrul chinez al Teritoriului şi Resurselor, printr-o scrisoare făcută publică de PETA, renumitul grup american de apărare a drepturilor animalelor.

"Dacă aţi asista la acest masacru, sunt convinsă că vă veţi răzgândi în privinţa importului în China a produselor derivate din vânarea focilor", a scris Pamela Anderson, renumită pentru angajamentul ei total faţă de cauza protejării drepturilor animalelor.

"Vă rog, nu permiteţi Chinei să devină o piaţă pentru carnea şi uleiul de focă, pe care nici măcar canadienii nu le mai doresc", a adăugat celebra actriţă.

China a acceptat în luna ianuarie să permită accesul pe piaţa internă a produselor derivate din vânarea focilor canadiene. Ottawa speră să compenseze astfel pierderile suferite de această industrie, după ce Uniunea Europeană a impus în iulie 2009 un embargo unilateral asupra produselor obţinute din vânarea focilor.

Pamela Anderson, o înfocată susţinătoare a drepturilor animalelor, s-a implicat în numeroase campanii coordonate de PETA. Anderson, în vârstă de 43 de ani, este actriţă şi fotomodel, fiind cunoscută în special pentru rolurile din serialele de televiziune "Meşterul casei", "Baywatch" şi "V.I.P.". Ea a fost desemnată Playmate-ul lunii februarie 1990 de editorii revistei Playboy.

De curând, Anderson a cerut Indiei să oprească testele medicale pe maimuţe şi le-a cerut directorilor companiei SeaWorld să închidă parcurile de distracţii acvatice, declarând că balenele nu ar trebui să fie ţinute în captivitate.

Totodată, Pamela Anderson i-a trimis, în iunie 2010, o scrisoare premierului rus Vladimir Putin, în care îi cerea acestuia să interzică în Rusia importul de piei de focă provenind din Canada.

În 2009, Pamela Anderson i-a expediat primarului din Mumbai o scrisoare în care i-a cerut să renunţe la eutanasierea câinilor vagabonzi şi să aleagă varianta sterilizării acestora, iar în noiembrie 2010, diva americană a lansat o campania prin care le-a cerut evreilor ultraortodocşi din Israel să renunţe la ornamentele din blană naturală.

Pamela Anderson a vizitat România în septembrie 2010, când a participat la petrecerea Royal Candy, un eveniment Playboy Mansion Event by Mansion Events, organizat la Palatul Snagov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici