Paraguay: 20 de răniţi în urma unor lupte de stradă, înainte de un concert al trupei Metallica

Înfruntările dintre poliţiştii din Paraguay şi fanii care doreau să asiste la un concert al trupei americane Metallica fără să plătească au făcut 20 de răniţi luni seară, au anunţat marţi autorităţile locale.

53 afișări
Imaginea articolului Paraguay: 20 de răniţi în urma unor lupte de stradă, înainte de un concert al trupei Metallica

Paraguay: 20 de răniţi în urma unor lupte de stradă, înainte de un concert al trupei Metallica (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

În timpul concertului, la care asistau circa 35.000 de spectatori, pe hipodromul Jockey Club din Asuncion, capitala paraguayanaă, aproximativ 2.000 de tineri au încercat de mai multe ori să forţeze intrarea, atacând forţele de ordine cu sticle, pietre şi alte obiecte, au declarat mai mulţi martori.

"Totul decurgea normal până când acei tineri şi-au schimbat comportamentul. Au vrut dintr-o dată să treacă peste noi. Aruncau pietre, sticle, lăzi de lemn şi alte obiecte pe care le găseau", a declarat şeful poliţiei din Asuncion, Juan Benitez.

Forţele de ordine au reacţionat şi au tras cu gloanţe de cauciuc, rănind 16 persoane din rândul agresorilor. Un poliţist şi trei bogyguarzi privaţi au fost şi ei răniţi în timpul luptelor de stradă, a raportat poliţia locală, care a făcut circa 50 de arestări.

Grupul american Metallica susţine în această perioadă un turneu în America de Sud, care se va încheia cu două concerte la Buenoes Aires, pe 29 şi 30 martie.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului trash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor.

Metallica a susţinut trei concerte în România, dintre care cel mai recent în vara anului 2010, la Festivalul Sonisphere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici