Paul Simon şi Sting vor susţine un turneu comun în Europa, la începutul lui 2015

Cântăreţul american Paul Simon şi artistul britanic Sting vor susţine împreună mai multe concerte în Europa, în prima parte a lui 2015, ca parte a turneului lor "On Stage Together", care a debutat la începutul acestui an în America de Nord, a anunţat luni producătorul Live Nation.

170 afișări
Imaginea articolului Paul Simon şi Sting vor susţine un turneu comun în Europa, la începutul lui 2015

Sting (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Turneul european va cuprinde 18 concerte, debutând pe 12 martie, la Cracovia (Polonia) şi încheindu-se pe 15 aprilie, la Londra. Paul Simon şi Sting vor mai cânta la Berlin, pe 16 martie, la Antwerp, pe 23 martie, şi la Paris, pe 3 aprilie.

Paul Simon, fost membru al trupei Simon & Garfunkel, şi Sting, fostul vocalist al trupei britanice The Police, au susţinut deja o serie de concerte comune în America de Nord, în lunile februarie şi martie, şi au programate alte zece spectacole în Australia şi Noua Zeelandă, în perioada ianuarie-februarie 2015.

Ideea unui turneu comun s-a născut "în urma unui concert caritabil la Fundaţia Robin Hood, în 2013, unde cei doi artişti, vechi prieteni, au cântat împreună pentru prima dată", potrivit comunicatului Live Nation.

Cei doi vor cânta atât separat, cât şi împreună, cântece precum "The Boxer" şi "Boy In The Bubble", ale lui Paul Simon, şi "Fields of Gold" şi "Every Breath You Take", ale lui Sting.

Paul Simon, în vârstă de 72 de ani, a devenit celebru pe plan internaţional în calitate de membru al duoului folk Simon and Garfunkel.

Colaborarea de şase ani dintre Paul Simon şi Art Garfunkel, din 1964 până în 1970, a ajutat duoul Simon & Garfunkel să lanseze o serie de hituri, precum "Mrs. Robinson", "Sound of Silence", "El condor pasa" şi "America". Neînţelegeri personale au dus la despărţirea grupului în 1970. Cei doi muzicieni au urmat cariere solo, reunindu-se foarte rar, pentru câteva concerte.

Compozitor, interpret, autor, actor, activist - Sting s-a născut în oraşul englez Newcastle, iar în 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alături de Stewart Copeland şi Andy Summers. Formaţia a lansat cinci albume, a câştigat şase premii Grammy, iar în 2003 a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Din 1985, Sting a lansat 13 albume solo. Pentru a marca împlinirea a 25 de ani de carieră, Sting a lansat "25 Years", un box set de colecţie, şi albumul "The Best Of 25 Years". "Sting 25", aplicaţia gratuită pentru iPad, onorată cu distincţia Cannes Lions la categoria "Best Design/Aestetic" la Cannes Lions International Festival of Creativity, este disponibilă prin iTunes şi oferă acces la imagini din concertul care a marcat cea de-a 60-a aniversare a artistului, plus interviuri, fotografii, videoclipuri şi multe altele.

Sting a vândut aproape 100 de milioane de albume, solo şi alături de grupul The Police. Ca artist solo a câştigat 10 premii Grammy, un Glob de Aur, un Emmy şi a fost de trei ori nominalizat la Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici