Peste 9.000 de persoane au participat la deschiderea festivalului Electric Castle, la Bonţida

Peste 9.000 de persoane au participat, vineri seară, la deschiderea festivalului Electric Castle, care se desfăşoară timp de trei zile la Castelul Banffy din Bonţida, judeţul Cluj.

481 afișări
Imaginea articolului Peste 9.000 de persoane au participat la deschiderea festivalului Electric Castle, la Bonţida

Peste 9.000 de persoane au participat la deschiderea festivalului Electric Castle, la Bonţida (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al festivalului Electric Castle, Andi Vanca, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că peste 9.000 de persoane au participat la concertele din prima seară a evenimentului.

"Festivalul s-a deschis în forţă, vineri seara, peste 9.000 de oameni au participat la concerte, dar şi la celelalte evenimente oferite de festival. Electric Castle este primul festival din ţară care mută muzica live şi electronică din cluburi pe scenele în aer liber ale unui castel", a spus Vanca.

În cele trei zile de festival, pe cele patru scene vor cânta 40 de artişti locali şi internaţionali. Organizatorii estimează o participare totală de 25.000 de persoane pe toată durata festivalului.

În curtea castelului a fost amenajată o zonă de campare pentru corturi, dotată cu toate utilităţile necesare.

Programul festivalului include şi evenimente complementare muzicii: proiecţii de scurt-metraje, expoziţii de pictură, fotografie şi sculptură, prezentări de modă, târg de carte, acţiuni neconvenţionale de teatru şi dans, concursuri sportive şi jocuri distractive.

Vineri seară, pe scena principală, au "electrizat" publicul şi castelul Quantum Drive, Yellow, Les Elephantes Bizarres, Moonlight Breakfast. A urmat Dub Pistols, o trupă londoneză, formată în '96 din Barry Ashworth, Lee Spencer, chitaristul John King, bassistul Jason O'Bryan, programatorul Bill Borez si turntablist-ul Malcolm Wax. Cu un amestec de big-beat techno cu punk-rock, Dub Pistols au făcut publicul să danseze şi să cânte alături de ei tot concertul.

Unul dintre soliştii Dub Pistols, Barry Ashworth, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ideea unui festival la castel i se pare extraordinară.

"Oamenii care au organizat acest festival au avut o idee genială, mă bucur să fiu aici, sper să fie şi alte ediţii ale festivalului, pentru că şi locul şi publicul sunt extraordinari. Mă bucur să fac parte din acest început", a spus Barry Ashworth.

Petrecerea a continuat până spre dimineaţă, pe scena principală urcând Stanton Warriors, Feed Me, şi LTJ Bukem ft. SP:MC.

Sâmbătă, organizatorii aşteaptă şi mai mult public la concertele care vor începe, la ora 14.00, cu Mojo Barrel, Theory of Mind, Subatomic Zoo, Loungerie II, Silent Strike&Band, Robin & The Backstabbers. De la 21.30, pe scena principală va urca una din cele mai aşteptate trupe care vin la Electric Castel, Morcheeba. Morcheeba este o trupă britanică renumită pentru mix-ul lor de influenţe rock, trip hop, R&B, blues şi pop. Cuvântul "morcheeba" înseamnă "calea marijuanei".

Formată în 1995, trupa îi avea ca membri iniţiali pe Paul Godfrey (DJ), Ross Godfrey (chitară şi clape) şi Skye Edwards ca vocalistă principală. Deşi, la început, cei trei au avut show-uri doar prin cluburile underground din Londra, trupa a căpătat faimă abia atunci când au apărut pe compilaţia "Ultra-Chilled", de la Ultra Records. Primele lor patru albume lansate, "Who Can You Trust?" (1996), "Big Calm" (1998), "Fragments of Freedom" (2000) şi "Charango" (2002), au fost premiate internaţional.

În 2003, fraţii Godfrey s-au hotărât să se despartă de vocalista trupei - Skye - şi să o înlocuiască cu o altă cântăreaţă talentată - Jody Sternberg, timp în care Skye a urmat o carieră solo. În 2008, Skye Edwards revine în trupă, iar în iunie 2010, se lansează cel de-al şaptelea şi cel mai de succes album al trupei, "Blood Like Lemonade".

După Morcheeba, pe scena principală vor continua Şuie Paparude, DOPE D.O.D, ROA şi Pop Killers.

Festivalul are loc la Castelul Bánffy de la Bonţida, considerat cândva Versailles-ul Transilvaniei, unul dintre cele mai frumoase ansambluri de clădiri istorice din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici