Pet Shop Boys - premiul pentru întreaga carieră la Brit Awards 2009 (Galerie Video)

Trupa britanică pop Pet Shop Boys va fi recompensată cu premiul "pentru extraordinara contribuţie adusă muzicii", la ediţia de anul viitor a Brit Awards, potrivit anunţului organizatorilor.

13 afișări
Imaginea articolului Pet Shop Boys - premiul pentru întreaga carieră la Brit Awards 2009 (Galerie Video)

Pet Shop Boys - premiul pentru întreaga carieră la Brit Awards 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP))

Celebrul duet pop, compus din Neil Tennant şi Chris Lowe, va călca pe urmele foştilor câştigători ai acestui prestigios premiu, printre care se numără trupa Oasis şi Sir Paul McCartney.

"De la primul lor Brit Award, de acum peste 20 de ani, Neil şi Chris au făcut o muncă fantastică, compunând cântece care au fost fredonate de generaţii întregi de tineri", a declarat Ged Doherty, preşedintele comitetului Brit Awards.

"Pet Shop Boys au devenit de atunci una dintre cele mai influente trupe din era modernă a muzicii şi merită cu prisosinţă acest premiu", a adăugat Ged Doherty.

Trupa Pet Shop Boys a reuşit să ajungă de patru ori pe prima poziţie a clasamentelor britanice şi a avut 22 de piese care au intrat în Top 10, de la înfiinţarea ei, la mijlocul anilor '80. Cel mai mare succes al trupei a fost piesa "West End Girls", care a ajuns pe prima poziţie în toate topurile din lume, în anul 1986.

Acest premiu va fi acordat în cadrul galei Brit Awards din 2009, care va avea loc în luna februarie, la Earl's Court din Londra.

West End Girls

Domino Dancing

Go West

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici