Peter Falk, protagonistul serialului Columbo, a murit la 83 de ani

Peter Falk, interpretul celebrului detectiv Columbo din serialul TV omonim, a murit, joi, la vârsta de 83 de ani

3488 afișări
Imaginea articolului Peter Falk, protagonistul serialului Columbo, a murit la 83 de ani

Peter Falk, protagonistul serialului Columbo, a murit la 83 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Peter Falk, actorul în vârstă de 83 de ani, nominalizat la premiile Oscar şi starul serialului de televiziune «Columbo», a murit în reşedinţa lui din Beverly Hills, în seara de joi, 23 iunie 2011", se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de avocatul familiei actorului american, informează ediţia electronică a revistei People.

Un purtător de cuvânt al familiei Falk a declarat pentru site-ul TMZ.com că actorul a murit "liniştit". Cauzele decesului nu au fost precizate, însă actorul suferea de mai mulţi ani de demenţă şi maladia Alzheimer. În 2009, un judecător a ordonat plasarea lui Peter Falk sub curatelă, după o veritabilă "bătălie" judiciară între fiica sa Catherine şi soţia lui din ultimii 34 de ani, Shera. În timpul audierilor, un expert medical a declarat că actorul nu îşi mai amintea faptul că a jucat în serialul "Columbo". În opinia acestui expert, Peter Falk a suferit "un declin rapid" al facultăţilor sale mintale în ultimul an.

Născut pe 16 septembrie 1927 la New York, Peter Michael Falk, căruia medicii i-au extirpat ochiul drept la vârsta de trei ani, din cauza unei tumori, a început să lucreze în televiziune în anul 1957. Falk a devenit celebru în lumea întreagă graţie personajului Columbo din serialul omonim, care a rulat pe micile ecrane între anii 1968 şi 2003. Pentru acest rol, actorul a fost recompensat cu patru premii Emmy. Peter Falk a fost totodată producător, regizor şi scenarist al câtorva dintre episoadele acestui serial.

În afara rolului din serialul "Columbo", Peter Falk a jucat în peste 60 de lungmetraje, printre care se numără "File de poveste/ The Princess Bride", regizat de Rob Reiner în 1987, şi câteva producţii regizate de John Cassavetes.

Actorul american a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", în 1961 şi 1962, pentru rolurile din lungmetrajele "Murder, Inc." de Burt Balaban şi Stuart Rosenberg şi "O poveste ca în filme/ Pocketful of Miracles" de Frank Capra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici