Petrecerea Balkanik Twist, pe 8 şi 9 aprilie, în Capitală. Vezi artiştii care participă

Artiştii americani A Hack and a Hacksaw, pictorul Paul Hitter, trupa Shukar Collective şi DJ Vasile vor participa la Balkanik Twist, o petrecere balcanică organizată la Godot Café - Teatru în Capitală, pe 8 şi 9 aprilie, informează organizatorii.

49 afișări
Imaginea articolului Petrecerea Balkanik Twist, pe 8 şi 9 aprilie, în Capitală. Vezi artiştii care participă

Shukar Collective (Imagine: Bogdan Dinca/Mediafax Foto)

Elementele care îi leagă pe aceşti artişti sunt muzica şi arta lor, "care respiră patima şi înţelesurile profunde ale spiritului balcanic. (...) Balcanicii sunt renumiţi pentru că sunt leneşi, certăreţi, rareori se ţin de cuvânt, însă ştiu să se distreze şi să se bucure de viaţă", se arată în comunicatul organizatorilor.

Muzică şi pictură, dans şi băutură şi o petrecere de două zile - sunt elementele care definesc Balkanik Twist.

Concertul trupei americane A Hack and a Hacksaw are loc cu ocazia lansării noului ei disc, "Cervantine". Albumul anterior, "The Way the Wind Blows", lansat de A Hack and a Hacksaw în 2006, este parţial înregistrat în satul Zece Prăjini şi conţine piese alături de celebra Fanfară Ciocârlia. A Hawk and a Hacksaw a participat la o serie de festivaluri, din Canada până în Noua Zeelandă, şi au mers în turneu cu Wilco, Calexico, Andrew Bird, of Montreal, Beirut şi Portishead.

DJ Vasile poate fi numit cu uşurinţă unul din artiştii veterani care a pus bazele muzicii electronice în România. În anul 2000, DJ Vasile se implică într-un proiect ce generează multe controverse - Shukar Collective. Din componenţa acestei trupe mai fac parte şi Dan Handrabur aka Dreamdoktor, Cri Stanciu aka Matze, Mitoş Micleuşanu aka Diafragma, Vlaicu Golcea, Marius Mateşan şi trei «solişti» vocali şi percuţionişti de origine romă.

Shukar Collective este un grup românesc celebru, care combină muzica tradiţională ţigănească cu tehnicile moderne de sampling digital. Un mix eclectic de sunete de lingură, butoaie de lemn, acorduri de vioară, bas, acordeon, voci, samplere, scratches, turntables şi bituri. Concertele lor sunt însoţite de proiecţii audiovizuale care fac ca fiecare eveniment să fie unic.

Paul Hitter este un pictor român stabilit la Munchen şi devenit un răsfăţat al galeriilor de artă europene. Tablourile sale sunt surprinzător de vii şi profund ancorate în simbolistica folclorului românesc şi balcanic. Stilul său de pictură se încadrează într-un curent pe care el însuşi l-a iniţiat şi consacrat şi pe care l-a denumit "expresionism balcanic". Atât în România, cât şi în străinătate, lucrările lui au fost primite cu entuziasm, iar expoziţiile sale au reprezentat adevărate evenimente culturale.

Balkanik Twist este un eveniment organizat de Oneday şi Godot Café - Teatru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici