Philip Seymour Hoffman va juca în continuarea filmului "Jocurile foamei"

Actorul american Philip Seymour Hoffman, deţinător al unui premiu Oscar, a fost confirmat în distribuţia filmului "Catching Fire", o continuare a lungmetrajului "Jocurile foamei/ The Hunger Games" (2012).

176 afișări
Imaginea articolului Philip Seymour Hoffman va juca în continuarea filmului "Jocurile foamei"

Philip Seymour Hoffman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul în vârstă de 44 de ani va interpreta rolul Plutarch Heavensbee, creatorul sadicului şi sângerosului concurs televizat care dă titlul filmului original, informează bbc.co.uk.

Filmările pentru "Catching Fire" vor debuta în luna septembrie, iar actriţa Jennifer Lawrence va juca din nou rolul eroinei Katniss Everdeen.

Primul film din această serie a obţinut încasări de 678 de milioane de dolari pe plan mondial. În Statele Unite, "Jocurile foamei" ocupă locul al doilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din acest an, după filmul cu super-eroi "Răzbunătorii/ The Avengers".

Această franciză cinematografică are la bază o trilogie de romane pentru adolescenţi scrisă de romanciera americană Suzanne Collins.

Acţiunea din cele trei romane se petrece în viitor, pe teritoriul fostei Americi de Nord, unde războiul civil a condus la apariţia a 12 districte, controlate de o elită amorală şi ghiftuită.

În fiecare an, pentru a-şi reafirma dominaţia, ei răpesc 12 tineri şi îi aruncă într-un concurs sângeros şi mortal, din care doar câştigătorul supravieţuieşte.

Hoffman va interpreta rolul creatorului acestor jocuri în filmul "Catching Fire", iar personajul său are un rol crucial şi în utima parte a trilogiei.

În al doilea film din serie îşi vor relua rolurile şi actorii Josh Hutcherson şi Donald Sutherland.

Lungmetrajul "Catching Fire", regizat de Francis Lawrence, va fi lansat pe marile ecrane nord-americane în noiembrie 2013.

Philip Seymour Hoffman, în vârstă de 44 de ani, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul din "Capote" în 2006. Actorul american are o filmografie bogată - a jucat deja în peste 50 de filme -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Doi oameni perfecţi", "Dragonul Roşu", "Cold Mountain", "Misiune: Imposibilă III", "Synecdoche, New York", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March" şi "Moneyball: Arta de a învinge".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici