Pierre Lescure va fi noul preşedinte al Festivalului de Film la Cannes

Pierre Lescure, fostul director al grupului Canal+, va fi desemnat în mod oficial, marţi, noul preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes şi va prelua mandatul de la Gilles Jacob, a declarat joi celălalt candidat la această funcţie, Jérôme Clément, fostul director al postului TV european Arte.

46 afișări
Imaginea articolului Pierre Lescure va fi noul preşedinte al Festivalului de Film la Cannes

Pierre Lescure (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Pierre Lescure îşi va prelua prerogativele după următoarea ediţie a festivalului, programată în mai, unde Gilles Jacob, în vârstă de 83 de ani, preşedinte din 2001, va fi pentru ultima oară în fruntea celui mai prestigios eveniment de profil din lume, informează AFP.

"Am fost informat înainte de Crăciun că va fi ales domul Lescure. Deoarece, pentru a deveni preşedinte al festivalului, trebuie să fii membru al consiliului de administraţie. Şi am fost informat că statul îl va propune pe Pierre Lescure pentru a intra în acel consiliu. Deci, întrucât eu nu sunt membru, nu voi putea să fiu ales", a spus Jérôme Clément.

Contactaţi de AFP, Pierre Lescure şi organizatorii festivalului au refuzat să comenteze aceste informaţii.

Jurnalist devenit un important patron în audiovizual, Pierre Lescure, cinefil şi pasionat de muzica rock, a lansat postul de televiziune Canal+ alături de André Rousselet în 1984 şi a devenit, 10 ani după aceea, la vârsta de 48 de ani, preşedintele emblematic al acestuia, înainte ca grupul să se transforme într-un gigant internaţional, prezent pe ambele ţărmuri ale Atlanticului.

Pasionat de cinema-ul american, a coordonat achiziţionarea studiourilor Universal de grupul Canal+-Vivendi în anul 2000. A devenit director al teatrului parizian Marigny în 2008.

Pierre Lescure a fost însărcinat de guvernul francez cu întocmirea unui raport privind trecerea la digital a politicii culturale franceze, care a fost predat în luna mai.

Pierre Lescure, un om de showbiz, întruchipează reuşita unui mare director de media, spre deosebire de Jérôme Clément, un produs al publicului şi pasionat de cultura europeană.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14-25 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de regizoarea neozeelandeză Jane Campion, singura femeie care a câştigat trofeul Palme d'Or pentru lungmetraj ("Pianul").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici