Piese ale trupei Gorillaz, prezentate în premieră (Video)

Damon Albarn, membru al trupei Gorillaz şi totodată solistul trupei britanice Blur, a prezentat în premieră trei piese de pe noul album Gorillaz, miercuri seara, la postul de radio BBC1, informează bbc.co.uk.

92 afișări
Imaginea articolului Piese ale trupei Gorillaz, prezentate în premieră (Video)

Membrul trupei Gorillaz şi totodată solistul trupei britanice Blur, Damon Albarn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele trei piese de pe noul album Gorillaz se numesc "Electric Shock", "Broken" şi "Binge". Acestea au fost difuzate alături de alte piese ale artiştilor preferaţi de Albarn, în cadrul emisiunii lui Zane Lowe de la postul de radio BBC1.

Alături de Albarn, în emisiune au mai fost prezenţi şi ceilalţi colegi din trupa Gorillaz, inclusiv de graficianul Jamie Hewlett.

Cu toate acestea, Albarn a insistat asupra faptului că piesele nu sunt deocamdată finalizate. Ele vor apărea pe următorul material discografic al celebrei trupe britanice, rămas deocamdată fără titlu.

Cele trei piese marchează o desprindere evidentă de stilul precedentelor două albume, "Gorillaz" din 2001 şi "Demon Days" din 2005, bazându-se mai puţin pe vocile soliştilor şi mai mult pe influenţa stilului african, experimentat de Albarn în cadrul recentului proiect muzical "Africa Express".

În cadrul aceleiaşi emisiuni radiofonice a fost difuzat şi un montaj de zece minute ale pieselor trupei Blur, înregistrat în 1997.

Referindu-se la apropiata reunire a formaţiei Blur şi la concertele pe care acesta le va susţine în vara lui 2009, Albarn a declarat: "Va trebui să muncesc foarte mult pentru a atinge din nou standardele de atunci".

În timpul celor două ore de emisiune, Albarn şi ceilalţi membri ai trupei Gorillaz au interpretat la fluier, trompetă şi xilofon câteva coveruri după piesele artiştilor Dead Prez, Jazmine Sullivan, Girls Aloud, The Horrors şi Razorlight.

Albarn a dezvăluit, totodată, că intenţionează să călătorească în Siria, în luna martie, pentru a promova noul album Gorillaz.

Gorillaz - "Feel Good Inc"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici