Pinguinul de la Grădina Zoologică din Edinburgh a fost promovat general-maior în armata norvegiană

Un pinguin a fost promovat la cel de-al treilea cel mai înalt grad în cadrul Forţelor Armate norvegiene.

1227 afișări
Imaginea articolului Pinguinul de la Grădina Zoologică din Edinburgh a fost promovat general-maior în armata norvegiană

Sursa foto: Twitter

Sir Nils Olav III, un rezident al Penguin's Rock din grădina zoologică din Edinburgh, a primit luni titlul onorific de general-maior în Garda Regelui Norvegiei, fiind mascota oficială a acesteia. 
 
Aproximativ 160 de soldaţi în uniformă au vizitat grădina zoologică scoţiană pentru a-i acorda această onoare unică pinguinului. Pasărea decorată, care era deja brigadier, are acum grandiosul titlu de general-maior Sir Nils Olav III, baron al Insulelor Bouvet.
 
Dar marele militar - care poartă chiar şi epoleţi - face parte dintr-un lung şir de pinguini regali care au servit în Forţele Armate norvegiene.
 
În 1961, Garda Regelui Norvegiei a vizitat Royal Edinburgh Military Tattoo pentru un exerciţiu, iar un locotenent pe nume Nils Egelien s-a îndrăgostit de colonia de pinguini de la grădina zoologică.
 
I s-a părut că marşul unităţii sale semăna izbitor de mult cu modul în care păşea pasărea albă şi neagră.
 
Un deceniu mai târziu, când Egelien s-a întors în capitala scoţiană, a aranjat ca King's Guard să adopte un pinguin. Acesta a fost numit Nils Olav în onoarea lui Nils Egelien şi a regelui Olav al V-lea al Norvegiei, care se afla pe tron la acea vreme, potrivit euronews.com
 
De fiecare dată când soldaţii scandinavi au vizitat Scoţia, pinguinul lor a fost promovat.  Trupele de ceremonie trimit, de asemenea, peşte şi felicitări de Crăciun în fiecare an.
 
Sir Nils a primit noua sa insignă în cadrul unei ceremonii speciale. Această onoare înseamnă că l-a depăşit în grad pe soldatul după care a fost numit în anii '70. 
 
"Sunt încântat să îl felicit pe Sir Nils Olav III pentru promovarea sa la gradul de general-maior", a declarat Jason Barrett, Chief Operating Officer la The Royal Edinburgh Military Tattoo. 
 
Pasărea a fost numită cavaler în 2008 - aprobată personal de însuşi Regele Harald al V-lea al Norvegiei - şi a devenit brigadier în 2016. 
 
"Promovarea sa în luna august a acestui an, pentru bună purtare şi pentru că a fost un exemplu superb pentru restul pinguinilor de la grădina zoologică din Edinburgh, reprezintă o etapă importantă în cariera sa de mascotă a gărzii", a declarat sergentul Fredrik Gresseth.
 
Ofiţerul Nils Egelien a murit la 11 decembrie 2020, la vârsta de 87 de ani.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici