Pistoalele celebrului cuplu Bonnie şi Clyde, vândute la licitaţie. Ce preţ au avut - FOTO

Cele două pistoale descoperite asupra celebrilor bandiţi americani Bonnie Parker şi Clyde Barrow, după ce au fost împuşcaţi de un echipaj de poliţie în 1934, au fost vândute la o licitaţie organizată duminică, în oraşul Nashua din New Hampshire.

370 afișări
Imaginea articolului Pistoalele celebrului cuplu Bonnie şi Clyde, vândute la licitaţie. Ce preţ au avut - FOTO

Pistoalele celebrului cuplu Bonnie şi Clyde, vândute la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un pistol de calibrul 38 milimetri, care era ataşat cu leucoplast medicinal de coapsa lui Bonnie Parker, a fost achiziţionat cu 264.000 de dolari. Un revolver Colt de calibrul 45 milimetri, pe care Clyde Barrow îl purta la nivelul taliei, s-a vândut cu 240.000 de dolari.

În total, cele două arme s-au vândut cu suma de 504.000 de dolari.

Pistoalele deţinute de Bonnie Parker, care a murit la vârsta de 23 de ani, şi de Clyde Barrow, care a murit la 25 de ani, au fost cumpărate de un colecţionar texan care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

"Sunt încă personaje legendare, iar povestea lor de dragoste se înscrie în acelaşi registru", a spus Bobby Livingston, vicepreşedintele casei RR Auction care a organizat licitaţia.

Urmărirea celebrului cuplu de bandiţi a aprins imaginaţia publicului american într-o perioadă în care ţara traversa cea mai mare criză economică din istoria ei. Se crede că Bonnie şi Clyde au comis 13 crime, au jefuit multe bănci şi au furat multe automobile de-a lungul şi de-a latul Americii, între 1932 şi 1934. Faima lor a fost sporită de faptul că cei doi bandiţi obişnuiau să lase fotografii cu ei înşişi în locurile unde comiteau infracţiuni. Într-una dintre ele, Bonnie Parker fumează un trabuc.

Filmul din 1967 "Bonnie and Clyde", care a prezentat o versiune oarecum romanţată asupra crimelor cuplului, în care rolurile principale au fost interpretate de Warren Beatty şi Faye Dunaway, a fost bine primit de public, dar şi de criticii de cinema, care au apreciat prezentarea plină de francheţe a poveştii celor doi, marcată de sex şi violenţă.

Printre alte crime, se crede că Bonnie şi Clyde au asasinat poliţişti din Missouri, Texas şi Oklahoma. Ei sunt suspectaţi că au organizat şi o evadare dintr-o închisoare din Waldo, Texas, în urma căreia doi paznici au fost asasinaţi în 1934.

Poliţiştii din Louisiana i-au împuşcat mortal pe cei doi, într-o ambuscadă, în mai 1934.

Cele două pistoale vândute la licitaţie provin din colecţia lui Robert Davis, care le cumpărase în 1986 cu 50.000 de dolari fiecare.

Un ceas de buzunar din aur, descoperit în haina purtată de Clyde Barrow, a fost vândut cu 36.000 de dolari. Printre alte obiecte vândute la aceeaşi licitaţie s-au aflat un dolar din argint datând din 1921, găsit tot în haina lui Clyde Barrow, care s-a vândut cu 32.400 de dolari, dar şi o pereche de dresuri ale lui Bonnie Parker, descoperită în maşina cuplului după asasinarea lor, care s-a vândut cu 11.400 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici