Podul Morandi din Genova, prăbuşit parţial în 2018, a fost demolat/ Imagini de la explozia controlată | VIDEO

Autorităţile italiene au demolat vineri podul Morandi, la aproape un an după ce o secţiune a acestuia s-a prăbuşit, provocând moartea a 43 de persoane, potrivit BBC.

1932 afișări
Imaginea articolului Podul Morandi din Genova, prăbuşit parţial în 2018, a fost demolat/ Imagini de la explozia controlată | VIDEO

Podul Morandi din Genova, prăbuşit parţial în 2018, a fost demolat/ IMAGINI spectaculoase | FOTO, VIDEO (Imagini: Captura video)

Mii de persoane au fost evacuate înainte ca pirotehniştii să monteze explozibilul necesar demolării celor două secţiuni rămase din viaduct. Autorităţile au decis să închidă toate şoselele care se află la mai puţin de 300 de metri de pod, iar mai multe cisterne cu apă au fost folosite pentru a evita ridicarea prafului ca urmare a detonării.

Viaductul a fost demolat în opt secunde, potrivit autorităţilor locale.

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini şi vicepremierul Luigi Di Maio au participat la demolarea podului.

BBC informează că elementele podului care treceau peste şosele, linii de cale ferată şi locuinţe au fost dezmembrate la începutul acestui an.

Podul, parte a autostrăzii A10, avea o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene. Acesta a fost construit în anii 1960 şi reabilitat în 2016. În august 2018, o secţiune de 200 de metri a viaductului s-a prăbuşit, iar 43 de persoane, printre care şi doi cetăţeni români, au murit în urma acestui incident.

Taguri:
italia,
podul morandi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici