Portugalia renunţă la Eurovision 2013, invocând motive financiare

Postul de televiziune public (RTP) din Portugalia, o ţară profund afectată de criza economică, a anunţat că nu va participa la ediţia din 2013 a concursului muzical Eurovision din cauza fondurilor insuficiente care i-au fost alocate.

298 afișări
Imaginea articolului Portugalia renunţă la Eurovision 2013, invocând motive financiare

Portugalia renunţă la Eurovision 2013, invocând motive financiare

Într-un comunicat de presă, conducerea postului RTP a explicat această decizie: "RTP a anunţat instituţiile competente că nu va participa la Eurovision 2013 din Suedia. Actuala conjunctură bugetară nu ne permite să participăm la toate evenimentele importante şi trebuie deci să le alegem pe acelea care aduc un plus de demnitate şi care, în acelaşi timp, interesează un public mai larg", informează lefigaro.fr.

Această aluzie la "demnitate" este surprinzătoare, determinându-i pe jurnaliştii de la Le Figaro să se întrebe: "Nu este oare Eurovision un program demn?".

Radioteleviziunea portugheză trece printr-o perioadă delicată. Guvernul portughez, care primeşte sprijin financiar de la Uniunea Europeană şi de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), doreşte să demareze un proces de privatizare parţială a postului public de televiziune.

Aproximativ 64 de milioane de telespectatori au urmărit finala concursului Eurovision 2012, ce a avut loc pe 26 mai, la Baku, în Azerbaidjan. Această cifră reprezintă o scădere cu 8,7% în raport cu anul 2011. Concursul Eurovision 2012 a fost câştigat de reprezentanta Suediei, Loreen, cu melodia "Euphoria".

Trupa Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea în finala concursului, unde a concurat cu piesa "Zaleilah".

Ediţia din 2013 a acestui mare concurs muzical european va avea loc între 14 şi 18 mai, la Malmö, în Suedia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici