Povestea fascinantă a "porumbelului american" aflat la un pas de a fi eutanasiat în Australia pentru că ar fi încălcat măsurile de carantină

  • Un porumbel american aflat la un pas de a fi eutanasiat de autorităţile australiene după ce "a încălcat măsurilor de carantină" este pe cale să fie salvat.
  • Experţii susţin că inelul său este probabil fals.
  • Prin urmare, animalul nu ar fi din SUA. Iniţial s-a crezut că porumbelul a zburat aproximativ 15.000 de kilometri pentru a ajunge din statul Alabama, de unde se credea că este, până în oraşul australian Melbourne.
1126 afișări
Imaginea articolului Povestea fascinantă a "porumbelului american" aflat la un pas de a fi eutanasiat în Australia pentru că ar fi încălcat măsurile de carantină

Povestea fascinantă a "porumbelului american" aflat la un pas de a fi eutanasiat în Australia pentru că ar fi încălcat măsurilor de carantină

Mass-media australiană a relatat cum Kevin Chelli-Bird, un rezident al celui de-al doilea oraş ca mărime din Australia, a descoperit faimoasa pasăre. Inelul pe care „Joe”, aşa poreclit cu referire la noul preşedinte american, îl purta pe gleznă a sugerat că era un porumbel american de curse, relatează Le Figaro.

Emoţia generată de această poveste a fost totuşi rapid calmată de autorităţile australiene. Acesta din urmă a subliniat că „Joe” ar putea constitui „o ameninţare în ceea ce priveşte biosecuritatea” şi că ar putea fi eutanasiat pentru a evita orice risc de răspândire a bolii. Dar potrivit columbofililor, „Joe” nu ar aparţine unei rase de porumbei crescuţi pentru a concura în cursele din Statele Unite, contrar celor sugerate de inelul său. S-a dovedit că pasărea era un porumbel australian din rasa turcească Tumbler.

„Nu sunt crescuţi pentru a zbura pe distanţe lungi, ci pentru a efectua trucuri în aer. Sunt mai degrabă păsări de spectacol ”, a declarat pentru AFP Lars Scott din asociaţia responsabilă cu salvarea porumbeilor din Melbourne. American Racing Pigeon Association a confirmat această versiune pe Facebook. "Pasărea purta ceea ce pare a fi o identificare americană - departamentul încă lucrează pentru a-i determina autenticitatea", a spus un purtător de cuvânt al Departamentului Agriculturii.

Anterior, vicepremierul australian Michael McCormack ameninţase. "Dacă Joe a sosit fără să urmeze măsurile noastre stricte de biosecuritate, atunci - săracul Joe, ori te duci acasă sau te confrunţi cu consecinţele", a spus el reporterilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici