„Povestea slujitoarei”/ Handmaid's Tale va avea o continuare. Margaret Atwood va publica un nou roman

Scriitoarea canadiană Margaret Atwood va publica o continuare a romanului distopic "Povestea slujitoarei/ Handmaid's Tale" (1985), intitulată "The Testaments", în septembrie anul viitor, potrivit The Wrap.

999 afișări
Imaginea articolului „Povestea slujitoarei”/ Handmaid's Tale va avea o continuare. Margaret Atwood va publica un nou roman

Margaret Atwood va publica o continuare a romanului "Handmaid's Tale"/ Povestea slujitoarei

Atwood a declarat despre noul roman că va dezvolta fire narative nerezolvate din primul, mergând mai în profunzime în ceea ce priveşte naţiunea fictivă Gilead.

"Cealaltă sursă de inspiraţie este lumea în care trăim", a declarat romanciera într-un mesaj publicat pe contul său de pe platforma de microblogging Twitter.

"«Testaments» este plasat la 15 ani după scena finală a personajului principal, Offred, şi este narat de trei femei", a adăugat aceasta.

Succesul romanului "The Handmaid's Tale" a fost amplificat de uriaşa popularitate a adaptării acestuia într-un serial, difuzat pe platforma online Hulu.

Serialul a fost lansat în 2017, chiar când America liberală lua cunoştinţă cu administraţia lui Donald Trump.

Romanul "Povestea slujitoarei" prezintă coşmarul unei Americi transformate într-o societate totalitară, unde femeile fertile sunt sclave sexuale, iar serialul a devenit repede o parabolă a orientării politicii spre dreapta şi a abuzurilor sexuale, în epoca #MeToo.

Celebra ţinută roşie a slujitoarelor din serial a fost adoptată la manifestări de stradă cu teme diverse, de la cele pro-avort din Buenos Aires şi Dublin la cele anti-Trump din Varşovia şi anti-Kavanaugh din SUA.

Romanul "The Handmaid's Tale" a fost recompensat cu premiul Booker şi a fost vândut în peste opt milioane de copii doar în limba engleză. În limba română au apărut două traduceri, una la Corint, în 2006, cu titlul "Povestea cameristei", şi una la Art, în 2016, "Povestea slujitoarei".

Adaptarea TV, cu Elisabeth Moss şi Joseph Fiennes, a câştigat un premiu Emmy pentru cel mai bun serial dramă anul trecut. În luna mai, reprezentanţii Hulu au anunţat că vor produce şi un al treilea sezon al serialului.

Potrivit editorilor, romanul "The Testaments" nu are legătură cu serialul TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici