Premii Oscar 2016: Vicepreşedintele SUA Joe Biden, invitatul-surpriză al galei, alături de Lady Gaga

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, va prefaţa momentul artistic al cântăreţei Lady Gaga în cadrul galei premiilor Oscar din Los Angeles, de pe 28 februarie, pentru a promova o campanie împotriva agresiunilor sexuale petrecute în campusurile universităţilor americane, informează contactmusic.com.

1648 afișări
Imaginea articolului Premii Oscar 2016: Vicepreşedintele SUA Joe Biden, invitatul-surpriză al galei, alături de Lady Gaga

Oscar 2016: Vicepreşedintele SUA Joe Biden, invitatul-surpriză al galei, alături de Lady Gaga (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Lady Gaga va face spectacol pe 28 februarie, în cadrul ceremoniei premiilor Oscar, unde va cânta melodia ''Til It Happens To You", cântec legat de campania Casei Albe 'It's On Us' care se adresează conştientizării agresiunilor sexuale petrecute în campusurile din SUA.

Vicepreşedintele Joe Biden va călători în acest weekend la Hollywood pentru a o prezenta oficial pe Lady Gaga la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, potrivit L.A.Times.

Potrivit surselor de la Casa Albă, Joe Biden va fi gazdă specială în cadrul marii seri a filmului american şi va face prezentarea numărului artistic live al lui Lady Gaga "Til It Happens To You", cântecul nominalizat la Oscar pe care cântăreaţa l-a lansat anul trecut cu ocazia fimului documentar al lui Kirby Dick "The Hunting Ground", despre agresiunile sexuale şi violurile petrecute în campusurile americane.

În vârstă de 73 de ani, vicepreşedintele american Joe Biden a fost un promotor implicat în campania Casei Albe de a sensibiliza publicul asupra acestui pericol, campanie cunoscută sub numele de ‘It’s On Us’. Scopul campaniei este de a lupta împotriva atacurilor şi violurilor din campusurile universitare la nivel naţional. Astfel, Biden va promova acest eveniment în faţa publicului Oscar.

Joe Biden a fost principalul iniţiator din spatele legii Senatului SUA, din anul 1994 referitoare la violenţa domestică, atfel încât este interesat personal să prefaţeze momentul artistic al lui Lady Gaga.

Toamna trecută, Joe Biden s-a întâlnit cu Diane Warren, co-autoare alături de Gaga a melodiei "Til It Happens To You", dar şi cu alţi activişti de la Hollywood pentru a discuta promovarea campaniei care le cere studenţilor să semnaleze şi să intervină în cazul agresiunilor sexuale petrecute în campusuri, în loc să rămână pasivi.

Videoclipul cântecului "Til It Happens To You", nominalizat la Oscar pentru cea mai bună melodie originală cuprinde un link către site-ul ItsOnUs.org.

Într-o declaraţie pentru revista americană de muzică Rolling Stone, Diane Warren s-a arătat sceptică în privinţa obţinerii acestui premiu Oscar, la categoria în care a mai fost nominalizată de opt ori în trecut (inclusiv pentru melodia cunoscutei cântăreţe canadiene Celine Dion ‘Because You Loved Me’, cea a lui LeAnn Rimes ‘How Do I Live’ şi cea a trupei rock Aerosmith ‘I Don't Want to Miss a Thing’): "Premiile Grammy sunt nemaipomenite, dar sunt în jur de un milion de melodii nominalizate la premiile Grammy, în timp ce există o singură melodie nominalizată la Oscar. E nemaipomenit", a declarat aceasta.

Cea de-a 88-a gală pentru decernarea premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, în Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de actorul de comedie Chris Rock.

Lungmetrajele "The Revenant", de Alejandro Gonzalez Inarritu, şi "Mad Max: Fury Road", de George Miller, au primit cele mai multe nominalizări - 12, respectiv 10 -, inclusiv la categoria "cel mai bun film", şi sunt marile favorite la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici