Preşedintele cotidianului Agenda zilei i-a înmânat simbolic lui Emil Boc ultimul număr al ziarului

Profitând de întâlnirea dintre membrii Clubului Român de Presă şi Emil Boc, care a avut loc marţi, preşedintele trustului de presă Agenda Timişoara i-a înmânat premierului ultimul număr tipărit al cotidianului Agenda zilei, care, din cauza crizei financiare, va apărea exclusiv online.

16 afișări

"Am vrut să-i transmit un semnal de alarmă (...) să facă ceva pentru salvarea presei", a declarat pentru MEDIAFAX Zoltan Kovacs, preşedintele trustului de presă Agenda Timişoara, care i-a oferit lui Emil Boc ultimul număr al ziarului Agenda zilei.

"Presa locală este în pericol. Anumite studii arată că, până la finalul anului, circa 50% din presa locală se va închide. Acest lucru va duce la situaţia ca în anumite judeţe să existe un singur jurnal, ceea ce ar fi la fel ca înainte de revoluţie", a mai spus el.

Potrivit lui Kovacs, cotidianul timişorean a fost închis pe fondul crizei financiare. "A scăzut drastic publicitatea şi pierderile au fost tot mai mari. Din păcate, scad şi tirajele, pentru că tot mai mulţi cititori, mai ales cei tineri, trec pe online", a mai spus el.

Trustul de presă Agenda Timişoara mai include două reviste, Publivest şi Agenda Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici