Prima data în 140 de ani când editura Galimard retrage cărţile unui autor. Care sunt acuzaţiile aduse scriitorului

Celebra editura franceză Galimard a retras cărţile premiatului scriitor Gabriel Matzneff, din cauza acuzaţiilor dure aduse la adresa sa de către o altă scriitoare franceză, relatează France 24.

501 afișări
Imaginea articolului Prima data în 140 de ani când editura Galimard retrage cărţile unui autor. Care sunt acuzaţiile aduse scriitorului

sursa FOTO: Hepta

Editura Galimard a retras de pe piaţă cărţile apreciatului eseist francez Gabriel Matzneff în vârstă de 83 de ani, din cauza acuzaţiilor de pedofilie aduse acestuia de către scriitoarea Vanessa Springora, în vârsă de 47 de ani, directoarea Editions Juliard, relatează France24.

Este pentru prima dată în 140 de ani când editura Galimard recurge la decizia radicală de a retrage cărţile unui autor de la vânzare. 

Gabriel Mazneff este acuzat că ar fi sedus-o pe scriitoarea Vanessa Springora, când aceasta avea 14 ani.

Autorul nu a făcut niciodată un secret din faptul că preferă fete şi băieţi de vârste minore, între 14 şi 16 ani. 

După declanşarea acestui scandal una dintre cărţile lui Gabriel Matzneff, cu titlul "Sub 16 ani", a devenit şi mai populară. În consecinţă Amazon a retras versiunea virtuală a acestei lucrări literare. 

Ministrul culturii Franck Riester a afirmat că este posibil ca scriitorului să-i fie retase două titluri onorifice importante. 

În ciuda lucrărilor literare cu teme controversate care implică şi relaţii sexuale cu persoane minore, nu a existat nicio împotrivire atunci când autorului i s-a acordat prestigiosul premiu Renaudot pentru literatură în urmă cu şase ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici