Prima locuinţă de la Hollywood a lui Marlon Brando, scoasă la vânzare

O proprietate de 1.500 de metri pătraţi din Hollywood Hills, care a aparţinut actorului Marlon Brando între anii 1953 - 1965, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 3,945 de milioane de dolari, potrivit dailymail.co.uk.

193 afișări
Imaginea articolului Prima locuinţă de la Hollywood a lui Marlon Brando, scoasă la vânzare

Marlon Brando (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prima locuinţă din Los Angeles a lui Marlon Brando a fost achiziţionată de acesta pe când avea vârsta de 29 de ani, imediat după lansarea producţiei de succes "Un Tramvai Numit Dorinţă/ A Street Car Named Desire" (1951), de Elia Kazan.

Proiectată şi construită în 1938 de arhitectul Paul Williams, locuinţa are şase dormitoare, cinci băi şi o bucătărie utilată profesional, care sunt dispuse pe două niveluri. În plus, proprietatea cuprinde o piscină, terenuri pentru sport şi o pădure de bambus.

Printre celebrităţile care au deţinut această proprietate se numără actorii David Carradine şi Barbara Hershey, iar între anii 1968 - 1969 aceasta a devenit centru pentru yoga, aparţinând LA Yoga IYI, printre membrii institutului aflându-se compozitorul şi cântăreţul James Taylor, cântăreaţa Carole King, actorul Stacy Keach, compozitoarea şi interpreta Joan Baez şi actriţa şi prezentatoarea TV Tina Louise.

Proprietatea a fost, de asemenea, căminul muzicianului Frank Zappa şi este deţinută în prezent de avocatul Jack Baumann.

Marlon Brando, cunoscut şi pentru rolurile din "Ultimul tango la Paris/ Last Tango in Paris" (1972), de Bernardo Bertolucci, şi "Apocalipsul acum/ Apocalypse Now" (1979), de Francis Ford Coppola, a încetat din viaţă în anul 2004, la vârsta de 80 de ani, într-un spital din Los Angeles.

A primit de două ori premiul Oscar pentru cel mai bun actor pentru interpretarea din peliculele "Pe chei/ On the Waterfront" (1954), de Elia Kazan, şi "Naşul/ The Godfather" (1972), de Francis Ford Coppola.

Marlon Brando s-a născut în Omaha (Nebraska), la 3 aprilie 1924, şi a copilărit în Ilinois. A studiat actoria la New York şi a debutat pe Broadway în 1944. În 1950, şi-a făcut debutul în film, în pelicula "The Men", iar un an mai târziu s-a afirmat în ecranizarea piesei lui Tennessee Williams "Un tramvai numit dorinţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici