Prima statuie în onoarea lui Zorro, în Mexic

Prima statuie a legendarului personaj de film Zorro, apărător al dreptăţii în California colonială spaniolă, a fost dezvelită în Mexic, la Barranca del Cobre, un sat din statul Sinaloa unde acesta s-ar fi născut în 1794.

17 afișări
Imaginea articolului Prima statuie în onoarea lui Zorro, în Mexic

Prima statuie în onoarea lui Zorro, în Mexic

Statuia, dezvelită într-un hotel, îl reprezintă pe Diego de la Vega, numele adevărat al lui Zorro, potrivit legendei, într-o atitudine cinematografică, purtând haine negre, pălărie şi mască, în poziţie de gardă.

"Ministrul Turismului din Sinaloa, Antonio Ibarra, a fost prezent la dezvelirea statuii dedicate lui Zorro, personaj devenit celebru datorită filmelor şi care, potrivit cronicilor, s-ar fi născut în acest sat colonial", se indică într-un comunicat.

Potrivit legendei, Diego, fiul unui proprietar de mină spaniol, s-a instalat în 1805 împreună cu tatăl său în zona spaniolă a Californiei.

În 1820, veştile despre un bandit cu inimă mare, care apăra săracii de opresiunea spaniolă din California, au început să ajungă în satul natal al lui Zorro.

"Bravul personaj îşi spunea Zorro şi a fost identificat drept Diego", spun cei care s-au ocupat de acest proiect.

Zorro a fost încarnat în filme, pe rând, de Douglas Fairbanks, Tyrone Power, Alain Delon şi Antonio Banderas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici