Prinţul Akishino, încântat de peisajul de la Peleş

Prinţul Akishino şi Prinţesa Kiko au vizitat, joi după-amiază, Castelul Peleş din Sinaia, unde au ajuns pe jos de la Castelul Foişor, unde au mâncat de prânz, prinţul arătându-se foarte încântat de peisaj.

116 afișări
Imaginea articolului Prinţul Akishino, încântat de peisajul de la Peleş

Prinţul Akishino (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit primarului localităţii Sinaia, Vlad Oprea, prinţul a fost foarte încântat de peisaj.

Prinţul Akishino l-a întrebat pe primar dacă în zonă mai există exemplare de cocoş de munte.

"M-a întrebat în mod special de cocoşul de munte, dacă mai trăieşte în această zonă. I-am povestit şi de urşii din Sinaia şi a fost chiar interesat să-i vadă, însă i-am spus că din păcate aceştia coboară în special seara", a spus primarul.

Conform acestuia, după vizita de la Castelul Peleş prinţul şi prinţesa vor merge în localitatea Comarnic, unde vor vizita o gospodărie tipic românească.

Pe toată durata vizitei la Sinaia a delegaţiei japoneze au fost luate măsuri sporite de siguranţă, jurnaliştii neavând acces în Castelul Peleş.

Prinţul Akishino şi soţia sa, Prinţesa Kiko, au ajuns, joi la prânz, la Sinaia, vizitând mai întâi mănăstirea, unde au fost întâmpinaţi de către primarul oraşului, Vlad Oprea, şi de stareţul lăcaşului de cult.

Vizitatorii Mănăstirii Sinaia care s-au întâlnit, joi, cu Prinţul Akishino şi cu Prinţesa Kiko s-au declarat foarte surprinşi şi plăcut impresionaţi de aceştia, descriindu-i ca pe nişte oameni "foarte respectuoşi".

În timpul turului pe care l-au făcut în Mănăstirea Sinaia, prinţul şi prinţesa au ascultat explicaţiile stareţului lăcaşului de cult, zâmbind, şi i-au salutat pe turiştii aflaţi în mănăstire, înclinându-se în faţa acestora.

Oamenii au fost destul de surprinşi de prezenţa prinţilor la Sinaia şi mai ales de faptul că Prinţul Akishino se înclina mereu în faţa lor, în semn de salut.

Prinţul şi prinţesa au fost însoţiţi la Sinaia de ministrul Culturii, Theodor Paleologu.

Prinţul Akishino şi soţia sa, Prinţesa Kiko, se află într-o vizită prelungită în patru ţări dunărene, printre care şi România, conform unui program riguros stabilit de guvernul japonez. Prinţii au sosit marţi la Bucureşti, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, vizita urmând să dureze patru zile.

Vizitele cuplului princiar în Austria, Bulgaria, Ungaria şi Romania au ca scop promovarea schimburilor culturale ce marchează anul prieteniei japonezo-dunărene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici