Prinţul Charles a sosit în România

Prinţul Charles al Marii Britanii a sosit în după-amiaza zilei de joi la Bucureşti, unde are prevăzute întâlniri cu preşedintele Băsescu şi premierul Emil Boc, pentru ca în zilele următoare să viziteze proiecte pe care le susţine în sate din Transilvania, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

56 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles a sosit în România

Prinţul Charles a sosit în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul şi Fundaţia Prinţului Charles al Marii Britanii vor lansa în comunităţi din şase judeţe Proiectul "Carpaţi", care va promova agricultura organică, turismul rural şi conservarea patrimoniului cultural al satelor româneşti.

Surse oficiale au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX că pentru demararea Proiectului "Carpaţi" a fost înfiinţat deja un Secretariat pentru Dezvoltare Durabilă, ce reuneşte specialişti din ministerele Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Economiei, Mediului, Afacerilor Interne, Culturii, Turismului şi Afacerilor Externe.

Secretariatul, care funcţionează pe lângă Guvern, va folosi expertiza în domeniu asigurată de Fundaţia Prinţului Charles şi va căuta soluţiile de finanţare pentru o serie de iniţiative care să îmbunătăţească nivelul de trai al populaţiei din mediul rural.

Proiectele pilot vor fi începute în colaborare cu noile servicii descentralizate ale primăriilor din cele şase localităţi selectate într-o primă fază şi vor avea în vedere ca domenii principale de dezvoltare agricultura, turismul, pădurile, protecţia mediului, finanţarea şi micro-creditele, energia şi educaţia.

Prinţul Charles a solicitat încă de anul trecut autorităţilor române înfiinţarea unei structuri pe lângă Guvernul României care să iniţieze, să susţină şi să coordoneze proiecte de dezvoltare durabilă în Carpaţi.

Moştenitorul coroanei regale britanice doreşte, aşa cum se întâmplă întodeauna în astfel de vizite private, ca detaliile itinerariului său să fie păstrate cât mai secrete.

Prinţul Charles va vizita, însă, potrivit surselor citate, o serie de localităţi din Ardeal, unde fundaţiile prinţului finanţează o serie de proiecte destinate păstrării valorilor şi tradiţiilor locale şi dezvoltării durabile a acestor zone.

El se va afla astfel pentru a opta oară în România, după ce anul trecut a vizitat conacul Micloşoara din Covasna, a participat la o degustare de produse tradiţionale la Saschiz şi a vizitat mormântul stră-stră-stră-bunicii sale, contesa Claudia Rhedley, de la Sângeorgiu de Pădure, din judeţul Mureş.

Prinţul Charles s-a implicat in ultimii ani în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti, dar a vizitat de asemenea mânăstirile din nordul Moldovei şi mânăstirea Horezu, ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici