Prinţul Charles: Transilvania este probabil în sângele meu

Prinţul Charles a declarat, joi, stând la o masă cu presa, că simte că are o legătură specială cu Transilvania, el afirmând că aceasta este probabil în sângele lui, după care moştenitorul Coroanei Britanice a anunţat că va merge la mormântul stră-stră-stră-bunicii sale, pentru a depune flori.

230 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles: Transilvania este probabil în sângele meu

Prinţul Charles: Transilvania este probabil în sângele meu (Imagine:Mediafax Foto)

"Transilvania este probabil în sângele meu", a afirmat prinţul Charles, care a spus că apreciază Transilvania ca fiind "un ţinut special".

Charles a spus că stră-stră-stră bunica lui, contesa Claudia Rhedley, este înmormântată în Mureş, iar de la Saschiz va merge la mormântul acesteia, la Sângeorgiu de Pădure, ca să depună flori.

Prinţul Charles a spus că, dincolo de legătura de familie, are un interes special pentru acest ţinut, mai ales pentru zona Carpaţilor "care este aproape neatinsă".

Moştenitorul Coroanei Britanice a spus că este nevoie de protejarea ecosistemului şi că este preocupat şi de problema distrugerii caselor şi bisericilor. Prinţul Charles a spus că natura nu trebuie distrusă de oameni , el apreciind că aceştia trebuie să o protejeze şi să o dezvolte.

Întrebat dacă crede că lucrările de construcţie a Autostrăzii Transilvania va distruge zona, prinţul Charles a răspuns că trebuie echilibrate nevoile de transport şi cele de păstrare a naturii.

Prinţul Charles s-a declarat încântat, joi, la Saschiz, de pastrama de miel cu mămăliguţă, din care a gustat în faţa unui ceaun pregătit special de micii producători mureşeni pentru invitatul lor cu sânge albastru, moştenitorul Coroanei Britanice apreciind şi brânzeturile preparate de oaspeţii săi.

Prinţul Charles a declarat, stând la masă cu presa, după degustarea mai multor produse ale producătorilor mureşeni, că i-au plăcut foarte mult pastrama de miel cu mămăliguţă, mierea, siropul de rubarber şi diversele tipuri de brânzeturi din care a gustat.

Charles a spus că este important ca Agricultura să fie susţinută şi că aceasta şi mai ales sprodusele organice trebuie să beneficieze de o atenţie specială.

Moştenitorul Coroanei Britanice, prinţul Charles, aflat într-o vizită privată în România, a degustat, joi, la Saschiz, judeţul Mureş, mai multe sortimente de brânză specifice zonei, cârnaţi, slănină afumată, dar şi palincă şi vin roşu, el primind în dar un borcan cu gem de rabarber.

Prinţul Charles a sosit joi, la orele prânzului, pe un deal din Saschiz, judeţul Mureş, unde micii producători l-au aşteptat cu mese întinse, pline de bucate tradiţionale specifice zonei. Prinţul a trecut pe la fiecare masă, gustând din cârnaţi, slanină afumată, pâine de casă şi brânzeturi de toate felurile, ca brânza frământată cu piper şi cu chimen ori caş de oaie sau de capră.

La solicitarea prinţului Charles, oamenii i-au povestit acestuia câte animale au, de câte ori pe zi le mulg, cine şi cum are grijă de ele. Micii producători mureşeni s-au plâns că preţul brânzeturilor este în scădere, iar pe animale "le răresc din când în când lupii".

Moştenitorul Coroanei Britanice s-a interesat dacă producătorii se asociază ca să vândă mai bine, dacă participă la târguri şi expoziţii, el aflând astfel că producătorii merg până în Capitală, la Târgu Ţăranului român, unde îşi expun produsele, precum şi faptul că fac demrsuri pentru a obţine certificate de omologare pentru produsele lor ecologice.

La o altă masă, prinţul Charles a gustat miere şi produse făcute din rabarber. El şi-a exprimat dorinţa de a cumpăra un borcan din gem de rabarber, însă oamenii s-au oferit să i-l dea cadou. La masa respectivă, Charles s-a conversat cu o femeie cetăţean german care i-a spus că s-a mutat de câţiva ani în România şi a înfiinţat împreună cu soţul său o fermă, ea declarându-se mulţumită de felul în care îi merge mica afacere cu produse organice.

Mergând mai departe, Charles s-a oprit în faţa a două butoiaşe cu palincă şi, respectiv, vin roşu, din care a degustat, după care s-a oprit şi în faţa unui ceaun, gustând şi aici mămăligă cu pastramă şi cârnaţi afumaţi pe grătar.

Prinţul Charles se află de marţi în vizită privată în România, în prima zi a vizitei întâlnindu-se atât cu preşedintele Traian Băsescu, cât şi cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Moştenitorul Coroanei Britanice a mers, marţi seară, în judeţul Covasna, petrecându-şi noaptea la conacul din Micloşoara construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de descendenţii familiei Kalnoky.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici