Privé Fashion Event - eveniment de modă şi artă, în premieră în România

Privé Fashion Events se extinde în România şi va epata cu o nouă ediţie pe 7 octombrie la Iaşi. În acel spaţiu al contemplării şi creaţiei, privirile se vor îndrepta cu admiraţie către două expoziţii de sculptură, semnate de artiştii Felix Aftene şi Vladlen Babcineţchi.

158 afișări
Imaginea articolului Privé Fashion Event -  eveniment de modă şi artă, în premieră în România

Proiectul de artă şi modă va renaşte după o pauză de doi ani, aducând în lumina reflectoarelor mai mulţi designeri de nişă, dar şi branduri, atât din România, cât şi din Republica Moldova, unul din scopurile spectacolului de modă fiind asocierea prietenoasă dintre designerii ambelor ţări.

În cadrul evenimentului, invitaţii vor putea admira lucrări de sculptură realizate în bronz şi semnate de artistul vizual Felix Aftene. Cu peste 40 de expoziţii personale în portofoliu, Felix Aftene a expus în diverse ţări, precum: Franţa, Italia, Germania, Austria, SUA, Marea Britanie şi multe altele.

De asemenea, va putea fi văzută şi cea mai recentă expoziţie realizată de Vladlen Babcineţchi. “Figuri celeste“ surprinde peisajul artistic contemporan prin determinarea cu care abordează teme universale, evidenţiate printr-un limbaj unic, puternic înrădăcinat în locurile natale.

Vladlen Babcineţchi explorează tehnici noi , prezentate în expoziţii şi lucrări de for public din Iaşi, Bucureşti, Chişinău, Lisabona, Ierusalim,  Betleem, remarcându-se drept un bun portretist, ale cărui creaţii emană expresivitate şi vibraţie proprie. Parte din creaţiile prezentate în eveniment constituie o frumoasă colaborare cu atelierul de bijuterii Ousiai, reprezentat de designerul Sorina Cotea.

În premieră în România, Privé Fashion Events aduce în discuţie un subiect incitant: influenţa pe care inteligenţa artificială o are asupra modei şi artei. Pentru prima dată, afişul evenimentului este generat folosind inteligenţa artificială, sub coordonarea designerului grafic şi pasionatului de AI, Dmitrii Iordachi.

La eveniment nu se va construi un podium, organizatorii având convingerea că defilarea modelelor la acelaşi nivel cu spectatorii este o invitaţie de a privi moda ca pe o formă de artă accesibilă tuturor, într-un cadru egalitarist. Înlăturarea unei separări fizice între creatorii de modă şi public, pune accent pe valorile estetice şi conceptuale ale modei, cât şi pe libertatea de exprimare artistică. Manechinele ce vor defila în ţinute excentrice provin de la cea mai mare agenţie de modele din Iaşi - Academia Models, manageriată de Alina Cosoi.  Cu o istorie impresionantă începând din 1995, această agenţie a dat industriei modei internaţionale numeroase nume sonore. De asemenea, modele de top din Republica Moldova vor adăuga strălucire evenimentului.

Printre colecţiile ce pot fi urmărite la evenimentul ,,fără podium” se numără brandul Berrezzo, Cotton, Doris, Revelle, Ready by FortunaSisters, Nicole Storm,  Irene Vitali, 2Coat şi mulţi alţii. Din programul evenimentului face parte şi un pop-up store, ceea ce înseamnă că vizitatorii vor putea achiziţiona piesele vestimentare exclusiviste prezentate de modele.

Locaţia aleasă pentru această ediţie, este cea mai mare clădire de birouri din România. Accesul la evenimentul de pe 7 octombrie este pe bază de invitaţie, însă va exista şi o zonă deschisă publicului larg, interesat de modă şi cultură.

Privé Fashion Events a fost înfiinţat în anul 2017 în Republica Moldova, iniţial adresându-se designerilor de nişă şi celor care crează ţinute ,,made to measure” şi bespoke.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici