Promo-urile pentru "Moştenirea" şi "Iubire şi onoare", filmate în sistem 3D, în premieră în România

Primele promo-uri 3D din România, cele ale producţiilor "Moştenirea" şi "Iubire şi onoare", rulează începând de sâmbătă în cinematografele din reţeaua Hollywood Multiplex şi la Cinema Pro.

330 afișări
Imaginea articolului Promo-urile pentru "Moştenirea" şi "Iubire şi onoare", filmate în sistem 3D, în premieră în România

Promo-urile pentru "Moştenirea" şi "Iubire şi onoare", filmate în sistem 3D, în premieră în România (Imagine: www.acasatv.ro)

Din 28 august, în cinematografele din reţeaua Hollywood Multiplex şi la Cinema Pro spectatorii vor fi martorii unei premiere pe piaţa media din România - difuzarea primelor promo-uri filmate în format 3D, cele ale producţiilor MediaPro Pictures "Iubire şi onoare" şi "Moştenirea".

După primele producţii filmate în sistem HD, telenovela "Iubire şi onoare", care va fi difuzată din această toamnă, pe postul Acasă, şi serialul "Moştenirea", ce va debuta în această toamnă la ProTV, MediaPro Pictures prezintă, în premieră în România, primele promo-uri 3D ale producţiilor "Moştenirea" şi "Iubire şi onoare".

De sâmbătă spectatorii care aleg să urmărească un film 3D la Hollywood Multiplex sau Cinema Pro vor avea surpriza de a-i vedea pe Carmen Tănase, Gheorghe Visu, Diana Dumitrescu, Radu Vâlcan, Mădălina Drăghici, Ramona Hanganu, Costin Sforaru, Doiniţa Oancea şi Octavian Strunilă în primele promo-uri ale unor producţii de televiziune din România, filmate 3D.

O echipă de profesionişti a muncit pentru a reuşi o performanţă unică - aceea de a aduce tehnologia 3D în producţiile româneşti. Cele două echipe care au filmat promo-urile au participat la un training special pentru a se familiariza cu tehnologia 3D.

Filmările pentru promo-ul în format tridimensional al telenovelei "Iubire şi onoare", difuzat din 28 august, în cinematografele Hollywood Multiplex şi Cinema Pro, au durat o zi întreagă şi s-au desfăşurat în mai multe locaţii. Tehnologia 3D este una foarte avansată, iar actorii au simţit cât de mare este diferenţa între acest tip de filmare şi cea în format HD.

"Este foarte greu pentru că, pentru filmarea promo-urilor 3D, a fost nevoie de foarte multă concentrare şi răbdare. Am repetat o mişcare de zeci de ori şi a fost foarte dificil. Am înţeles cât de greu este să faci un întreg film în 3D aşa că jos pălăria în faţa celor care au făcut deja asta. Noi suntem la început de drum, dar rezultatul este fascinant", mărturiseşte Diana Dumitrescu, interpreta Oxanei în telenovela "Iubire şi onoare".

Şi pentru Carmen Tănase, actriţa care o va interpreta pe Flacăra în serialul "Moştenirea", difuzat din toamnă la Pro TV, filmarea primelor promo-uri tridimensionale a fost o experienţă inedită. "M-am simţit ca Gică Petrescu, cântăreţul care a prins cam toate vremurile, de la patefon la muzica pe CD. Aşa am prins şi eu şi aparatul de filmat cu două cocoaşe iar acum am ajuns să filmez în tehnologie 3D. La filmări mă simţeam ca-n filmul «Avatar», este foarte greu, nu te mişti niciun milimetru. Pentru un promo de 30 secunde filmarea a durat peste o oră şi jumătate dar pentru noi a fost ceva nou şi ne-a plăcut foarte mult", spune amuzată actriţa.

"Filmările au durat câteva ore, toată echipa a fost foarte încântată pentru că am ajuns la această perfomanţă - să filmăm 3D. Era prima echipă care a filmat 3D în România, primii actori, primii regizori, primul director de imagine. La finalul filmărilor ne-am simţit nişte mici «avatari» şi am aplaudat ca la orice final de proiect", mărturiseşte Bianca Popescu, director creativ al producţiilor "Moştenirea" şi "Iubire şi onoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici