Protest antifumat cu chiloţi la plic, în Parlamentul moldovean

Deputaţii moldoveni au fost întâmpinaţi, joi, de reprezentanţii Centrului de Resurse "Tineri şi Liberi", care pledau pentru respectarea legii ce interzice fumatul în locurile publice oferindu-le politicienilor plicuri în care se aflau chiloţi imprimaţi cu texte antifumat.

125 afișări
Imaginea articolului Protest antifumat cu chiloţi la plic, în Parlamentul moldovean

Protest antifumat cu chiloţi la plic, în Parlamentul moldovean (Imagine: Pro TV Chisinau)

"Impotenţa Legii nr. 278 ne dă dureri de cap. Ne-am săturat!", este mesajul care poate fi citit pe chiloţii distribuiţi de cei de la Centrul de Resurse "Tineri şi Liberi", informează Pro TV Chişinău.

Potrivit azi.md, activiştii spun că în felul acesta vor să sensibilizeze autorităţile privind fumatul în locurile publice, fiind o încălcare a legii cu privire la tutun şi drepturile omului.

Tinerii i-au aşteptat pe deputaţi în faţa Palatului Republicii şi le-au împărţit fiecăruia câte un plic, care conţinea pliante informative despre consecinţele fumatului, dar şi lenjerie intimă, imprimată cu textul menţionat mai sus.

Antoniţa Fonari, reprezentant al Centrului de Resurse "Tineri şi Liberi", a explicat că tinerii au recurs la această modalitate "originală" pentru că fumatul are mai multe efecte, printre care şi impotenţa, dar şi pentru faptul că deputaţii doar adoptă legi, dar nu le respectă. "Ajunge cu principiile şi valorile. Faceţi ceva cu sănătatea cetăţenilor", este mesajul ei pentru parlamentari.

La rândul lor, deputaţii care veneau grăbiţi spre Palatul Republicii primeau pachetul fără să-l deschidă. Deputatul liberal Mihai Ghimpu a apreciat acţiunea tinerilor şi le-a spus că el nu fumează şi respectă legea, iar preşedintele interimar Marian Lupu a dezvăluit că fumează, dar ţigări electronice, care, în opinia sa, nu dăunează celor din jur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici