Video Provocare inedită pentru civili: Au alergat cu Lupii Negri, cu un rucsac de 10 kilograme pe spate/ Au fost şi atleţi care au decis să se ia la întrecere cu militarii | VIDEO

Lupii Negri i-au provocat pe ieşenii dornici să îşi testeze limitele fizice şi psihice la o alergare cu raniţa în spate: bărbaţii au avut de alergat cu un rucsac greu de 10 kg, iar femeile cu o raniţă de 5 kg.

1481 afișări

Au avut misiuni în Angola, Bosnia, Albania, Irak şi Afganistan, sunt un simbol al Iaşului şi sărbătoresc 25 de ani de la înfiinţarea Batalionuliui 151 Infanterie Iaşi. Aşa că Lupii Negri i-au provocat pe ieşenii dornici să îşi testeze limitele fizice şi pshihice la o alergare cu raniţa în spate: bărbaţii au avut de alergat cu un rucsac greu de 10 kg, iar femeile cu o raniţă de 5 kg.

Pentru al dolilea an la rând, Lupii Negri şi ieşenii au alergat împreună. Pentru militari, un traseu de 15 km nu e ceva neobişnuit.

„Pentru noi, militarii, nu e greu. Am avut marşuri şi în munte chiar la Tarcău cu mai multe kilograme în spate. Ne adaptăm la orice teren", a declarat Bogdan Teodorescu, unul dintre Lupii care au alergat.

Însă, pentru civili...

„Am o pasiune pentru Armată, îmi place foarte mult armata şi am zis să fiu alături de Batalionul 151 astăzi la ceas aniversar. Este foarte greu, dar nu mă împiedică să duc lupta până la capăt", a declarat una dintre tinerele care s-a înscris la maraton.

Au fost şi alteţi care au decis să se ia la întrecere cu Lupii.

„Vin cu drag la acest eveniment. Este a doua ediţie. Prima a fost extraordinară. A fost o surpiză să alergăm cu aceste raniţe care au adus victorie, au adus faimă acestui batalion. Şi dacă acei băieţi s-au motivat, au muncit să poată să ducă drapelul României sus, noi încercăm să fie şi aceasta a doua ediţie o ediţie extraodinară în care să dăm totul. Cum soldatul merge pentru patrie şi dă totul, aşa şi noi astăzi dăm totul", a declarat Mariana Pârju, una dintre atletele care au alergat alături de militari.

Cea de-a doua ediţie a maratonului a fost organizată pentru a marca 25 de ani de la înfiinţarea Batalionului 151 Infanterie Lupii Negri.

„De obicei, aniversările unităţilor militare au loc în nişte spaţii restrânse. De data aceasta, am considerat că trebuie să participăm la viaţa comunităţii, comunitatea să fie alături de noi, să împărtăşim energii, speranţe gânduri, asfel încât să ne cunoaştem mai bine. Ăsta e scopul cel mai important pentru noi. Să ne cunoaştem cât mai bine şi să avem un drum comun. (...) Este un traseu mediu, 15 km. Bărbaţii, 10 kg în spate, femeile, 5 kg. Este un traseu bun pentru toţi, dar destul de dificil, astfel încât să transpirăm şi să împărtăşim din emoţiile noastre, fiecare către celălalt", a declarat lt. col. Daniel Cioran, comandantul Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negri".

Favoritul cursei a fost caporalul Cătălin Atănăsoaie. „E destul de grea competiţia tinând cont că alergi cu greutate în spate, soarele pe cer, temeperatură, umiditate ridicată. (...) Pentru mine e ceva simplu 15 kilometri. Eu fac antrenamente mult mai dure şi mult mai lungi, dar e o provocare să alerg cu raniţa în spate, mai mult pistă", a explicat caporalul.

Taguri:
lupii negri,
alergat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici