Putin i-a acordat una dintre cele mai înalte distincţii ale Rusiei unui astronaut american

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a acordat Ordinul pentru Curaj, una dintre cele mai înalte distincţii în Rusia, unui astronaut american care a supravieţuit lansării eşuate a unei capsule Soyuz, pe 11 octombrie 2018, potrivit Le Figaro.

243 afișări
Imaginea articolului Putin i-a acordat una dintre cele mai înalte distincţii ale Rusiei unui astronaut american

Putin l-a decorat pe astronautul american care a scăpat din accidentul Soyuz produs în urmă cu un an

Americanul Nick Hague, în vârstă de 44 de ani, a fost recompensat pentru "curajul şi înaltul profesionalism" de care a dat dovadă în circumstanţele periculoase ale lansării care a avut loc de la cosmodromul rus Baikounur din Kazahstan.

Pe 11 octombrie 2018, echipa formată din astronautul american Nick Hague, aflat la prima sa misiune în spaţiu, şi cosmonautul rus Aleksei Ovchinin, care urma să ajungă pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a fost nevoită să facă o aterizare de urgenţă din cauza unei defecţiuni detectate la capsula Soyuz la nici două minute de la lansare de pe cosmodromul Baikonur.

Aceasta a fost prima lansare ratată a unei capsule Soyuz în istoria Rusiei postsovietice şi a afectat negativ imaginea Roscosmos. Industria spaţială rusă a mai înregistrat nişte eşecuri în ultimii ani, printre care pierderea încărcăturii unei nave cargo şi a câtorva sateliţi.

În luna martie, cei doi astronauţi au ajuns în cele din urmă pe ISS, de unde s-au întors săptămâna trecută, după o misiune de şase luni.

Una dintre cele mai înalte distincţii din Rusia, Ordinul pentru Curaj este frecvent acordat postum.

Staţia Spaţială Internaţională este unul dintre puţinele exemple de cooperare între Rusia şi SUA, într-un context tensionat fără precedent de la sfârşitul Războiului Rece.

 

Taguri:
putin,
astronaut,
medalie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici