Putin ia măsuri împotriva internetului. Vrea să interzică „conţinutul toxic”

Preşedintele Vladimir Putin consideră internetul ca fiind principalul vinovat în coruperea de minori, intentionând a lua măsuri drastice pentru interzicerea conţinutului „toxic”.

8612 afișări
Imaginea articolului Putin ia măsuri împotriva internetului. Vrea să interzică „conţinutul toxic”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat administraţiei sale să ia în considerare un nou sistem de interzicere a conţinutul „toxic” de pe internet, deşi mai multe detalii încă nu au fost făcute publice.

Noul sistem, cuprins într-o listă de ordine prezidenţiale de pe site-ul Kremlinului, a fost descris ca un „registru autoreglementat al conţinutului toxic” care ar fi folosit „pentru protejarea minorilor”. Kremlinul ar urma să-l revizuiască până la 1 iunie.

Ordinul, care datează de joi, a fost raportat pentru prima dată de presa rusă sâmbătă, 29 ianuarie, notează Reuters.

Putin dă vina pe internet pentru coruperea tinerilor şi pentru că a alimentat protestele de stradă ale oponenţilor politici consideraţi extremişti de către autorităţi.

Rusia a intensificat încă de anul trecut presiunea asupra companiilor străine de tehnologie, impunând pedepse considerabile. Google a fost amendat cu aproape 100 de milioane de dolari pentru că nu a şters un conţinut „interzis” conform legislaţiei ruse.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici