Radu Mazăre a fost costumat în Regele Nabucodonosor, la carnavalul din Mamaia

Mii de turişti şi constănţeni au asistat, sâmbătă seară, la o nouă paradă desfăşurată în cadrul carnavalului din Mamaia, la care a participat şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, acesta costumându-se în Nabucodonosor, Regele Babilonului.

964 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre a fost costumat în Regele Nabucodonosor, la carnavalul din Mamaia

Radu Mazăre a fost costumat în Regele Nabucodonosor, la carnavalul din Mamaia (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Edilul a defilat pe un car alegoric al unui club din staţiune, fiind însoţit de câteva tinere, şi a salutat mulţimea prezentă pe tot parcusul defilării, din dreptul Hotelului Perla şi până în Piaţeta Cazino.

Carnavalul a debutat cu aria Corul sclavilor din opera Nabucco de Giuseppe Verdi, mixată de DJ Pascal. Apoi, Mazăre le-a spus celor prezenţi să nu uite istoria Babilonului şi să se bucure de viaţă.

"Istoria Babilonului, istoria Regelui Nabucodonosor ne învaţă că nimic nu este veşnic pe lumea asta. Oricâte bogăţii, oricâţi bani, oricâte funcţii am aduna, ele dispar, nu mergem cu nimic pe lumea cealaltă. Aşadar, în Mamaia, aţi venit să vă bucuraţi de viaţă, să cântaţi, să dansaţi, cu atât ne alegem din această viaţă şi cu lucrurile bune pe care le facem în faţa lui Dumnezeu. Aceasta este pilda istoriei şi nu trebuie să o uităm niciodată, bogăţiile nu ne îmbogăţesc şi sufletul", a spus Mazăre.

După scurtul discurs al primarului, a început spectacolul oferit de zece cluburi din Mamaia, fiecare încercând să impresioneze asistenţa prin momente de dans şi momente acrobatice.

Radu Mazăre a fost încântat de spectacol, iar la final a declarat că a fost "cel mai tare" carnaval de până acum.

"Sunt impresionat de miile de oameni care sunt aici, cred că sunteţi cu toţii impresionaţi, şi mai ales de faptul că interacţionează cu noi, dansează, se bucură, nu este un spectacol undeva departe de oameni, ci este un carnaval cu noi şi cu oamenii. Cred că în seara asta a fost cel mai tare de până acum, cred că spectacolul a fost foarte frumos, a fost extraordinar de multă lume şi foarte multă bucurie", a declarat Radu Mazăre.

El a recunoscut că ideea de a se costuma precum Nabucodonosor i-a aparţinut fratelui său, senatorul Alexandru Mazăre.

"Ideea cu Nabucodonosor a fost a fratelui meu, Alexandru, senatorul , care este intelectualul familiei. Dacă aţi observat odată cu acest carnaval că este muzica mixată, că sunt costumele, că sunt fetele, aducem un pic de istorie în faţa oamenilor, lucruri despre care nu toţi au învăţat sau ştiau", a mai spus Mazăre.

Primarul a ţinut să-l felicite şi pe fiul său, Răducu, cel care, îmbrăcat într-un costum de carnaval, a defilat şi el pe un car alegoric.

La acest spectacol a fost prezent şi ambasadorul Braziliei în România, Raymundo Santos Rocha Magno, care a spus că a asistat la un carnaval de nota 10.

"Brazilia este ţara cu cel mai mare carnaval din lume şi acest carnaval este fantastic, este de nota 10. Vreau să-i mulţumesc primarului că m-a invitat şi să vă spun că aveţi un primar fantastic",a afirmat ambasadorul Braziliei în România.

Radu Mazăre a spus că următorul personaj pe care îl va întruchipa va fi Suleyman Magnificul.

Seara s-a încheiat cu imnul staţiunii Mamaia şi cu un recital oferit de Cabron.

Anul trecut, Radu Mazăre a defilat pe care alegorice timp de patru săptămâni consecutive, având costumaţii diferite: spartan, sultan, samurai şi maharajah. El a fost prezent şi la două prezentări de modă tot în Mamaia, într-una purtând costumaţia unui aviator american din primul război mondial, iar în cea de-a doua, pe cea a unui ţar. De asemenea, el a fost costumat şi în rege britanic la ultima reprezentaţie a carelor alegorice din Mamaia de anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici