Record de participanţi la „Maratonul Nisipului”, o cursă inedită pe nisip, la malul Mării Negre | VIDEO

Un număr record de participanţi s-au înscris la ediţia din acest an la „Maratonului Nisipului”, inedita cursă de la malul Mării Negre care se desfăşoară, duminică, în Mamaia. Organizatorii au introdus în premieră o competiţie dedicată copiilor şi adolescenţilor.

557 afișări
Imaginea articolului Record de participanţi la „Maratonul Nisipului”, o cursă inedită pe nisip, la malul Mării Negre | VIDEO

Record de participanţi la „Maratonul Nisipului”, o cursă inedită pe nisip, la malul Mării Negre | VIDEO (Imagine: Facebook Maratonul Nisipului)

Aproape 2.000 de sportivi profesionişti şi amatori din România, dar şi din străinătate, au luat startul, duminică, la a şasea ediţie a „Maratonului Nisipului”, care are loc pe plaja din staţiunea Mamaia.

Toţi participanţii la întrecere au purtat un tricou cu însemnele Uniunii Europene, pentru a celebra preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului UE de către România.

„Anul 2019 are o însemnătate aparte pentru toţi românii de pretutindeni, deoarece ţara noastră a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar noi vrem să sărbătorim ca atare acest lucru. Cu acest prilej, am pregătit o surpriză pentru toţi participanţii la Maratonul Nisipului ediţia a VI-a. Sportivii, amatori sau profesionişti, vor alerga cu un tricou tehnic care poartă însemnele Uniunii Europene, care simbolizează principiul egalităţii şi iubirea pe care o purtăm pentru întreaga familie europeană”, a declarat Daniel Antonaru, organizatorul evenimentului.

Potrivit acestuia, în total, aproximativ 1.800 de sportivi s-au înscris la startul competiţiei, numărul fiind un record de participare.

Mai mult decât atât, s-a înscris şi un grup semnificativ de sportivi din mai multe ţări membre ale Uniunii Europene, „astfel încât vom putea transmite un mesaj de unitate, de încredere pentru acest minunat proiect european”.

„Creştem de la an la an, am ajuns la a şasea ediţie. (…) Avem concurenţi din peste 10 ţări. Interesant este că la această ediţie avem participare din Finlanda şi Suedia, două ţări din care nu am mai avut până acum participanţi şi, de asemenea, din SUA, din Florida, chiar a venit un alergător în această dimineaţă şi pur şi simplu şi-a luat numărul şi a plecat în cursa de maraton. (…) În total, 1.800 de participanţi, este un record”, a spus Daniel Antonaru.

Întrecerea se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă şi conţine patru probe competitive - 3 km, 10 km, maraton şi semi-maraton, la care se adaugă şi crosul „Family Run”, un eveniment special dedicat sportului în familie, unde copiii pot alerga împreună cu părinţii lor pe o distanţă de aproximativ un kilometru, pentru un program social.

De asemenea, în premieră anul acesta, a avut loc şi cursa „Campionii Şcolii”, o competiţie dedicată copiilor şi adolescenţilor.

„Anul acesta, inedit este cursa campionii şcolii. O cursă prin care ne dorim să dăm restart sportului în şcoală, o provocare adresată atât învăţământului, cât şi copiilor şi părinţilor. Dorim să aducem copiii de mici în zona alergării, să înţeleagă importanţa acestui sport”, a explicat Daniel Antonaru.

„Maratonul Nisipului” este unul dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip şi, în acelaşi timp, un mijloc inedit de promovare a sportului de masă şi a litoralul românesc la nivel internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici