Record: "Pure Heroine", albumul de debut al cântăreţei Lorde, a depăşit un milion de copii vândute

Albumul "Pure Heroine", lansat de cântăreaţa neozeelandeză Lorde în 2013, a depăşit un milion de exemplare vândute, devenind astfel primul material discografic de debut care a obţinut o asemenea performanţă.

183 afișări
Imaginea articolului Record: "Pure Heroine", albumul de debut al cântăreţei Lorde, a depăşit un milion de copii vândute

Lorde (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit datelor oficiale oferite de compania de monitorizare Nielsen SoundScan, Lorde a devenit primul artist din domeniul muzical al cărui album de debut s-a vândut în peste un milion de copii, începând din luna octombrie, când a fost lansat acest disc, conform contactmusic.com.

De asemenea, Lorde este prima femeie care a depăşit un milion de exemplare vândute din albumul său de debut.

Totuşi, Adele este prima femeie care a reuşit să vândă un album în peste un milion de exemplare, în anul lansării. Albumul "21" - lansat în aprilie 2011 - este însă cel de-al doilea material discografic al cântăreţei britanice, după "19" (2008).

Albumul "Pure Heroin" al cântăreţei Lorde se află în prezent pe locul al şasele în topurile Billboard 200, cu un loc mai jos decât albumul lui Beyonce, care îi poartă numele.

"Pure Heroine" s-a menţinut pe primele 20 de poziţii în topurile Billboard 200 de la lansarea acestuia, în octombrie 2013, iar timp de nouă săptămâni la rând s-a menţinut pe primele zece locuri.

Single-ul "Team" a urcat două poziţii în topul Billboard Hot 100, de pe locul al nouălea pe locul al şaptelea, reluând succesul primului single al artistei, "Royals", care s-a menţinut pe primul loc în acest top timp de nouă săptămâni.

Melodiile sale au fost apreciate atât de public, cât şi de critica de specialitate, şi s-au bucurat de succes pe teritoriile anglofone. Revista Time a inclus-o pe interpretă pe lista celor mai influenţi adolescenţi ai anului 2013.

La cea de-a 65 ediţie a galei premiilor Grammy, din 26 ianuarie, Lorde a câştigat premiul "Cântecul anului", pentru melodia "Royals" şi a fost nominalizată la patru categorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici