Record: un peşte a fost filmat înotând la adâncimea de peste 8.000 de metri

Un peşte a fost filmat la 8.336 de metri de la suprafaţa oceanului. Aceasta este cea mai mare adâncime la care a fost văzut vreodată un peşte înotând, potrivit BBC.

2997 afișări
Imaginea articolului Record: un peşte a fost filmat înotând la adâncimea de peste 8.000 de metri

Sursa foto: Twitter

Este vorba despre un peşte melc Pseudoliparis care a fost filmat cu ajutorul unui aparat autonom scufundat în Groapa Izu-Ogasawara, la sud de Japonia.

„Dacă cineva va găsi un peşte la o altă adâncime, nu va fi cu mult mai mare", a declarat Alan Jamieson, cercetătorul şef al expediţiei.

Pentru a descoperi ce peşti trăiesc la adâncime foarte mare, cercetătorii au lucrat timp de 10 ani.

Groapa Marianelor este cel mai adânc punct de pe suprafaţa Pământului. Locul se află în Oceanul Pacific şi are peste 11.000 de metri adâncime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici