Regina Elizabeth a II-a a cumpărat patru portrete ale sale realizate de Andy Warhol

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a achiziţionat un set de patru portrete ale sale ce au fost realizate de artistul american Andy Warhol.

184 afișări
Imaginea articolului Regina Elizabeth a II-a a cumpărat patru portrete ale sale realizate de Andy Warhol

Regina Elizabeth a II-a a cumpărat patru portrete ale sale realizate de Andy Warhol (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Setul alcătuit din cele patru portrete, realizate prin serigrafie, a fost achiziţionat pentru Colecţia Regală cu ocazia jubileului de diamant al suveranei britanice, informează Female First.

Portretele vor fi expuse la Castelul Windsor spre sfârşitul acestui an.

Cele patru tablouri, având fiecare dimensiunile de 100 centimetri x 80 centimetri, au fost realizate în 1985 şi fac parte dintr-o serie mai amplă, intitulată "Reigning Queens".

Portretele suveranei britanice au fost incluse în subseria "Royal Edition", ce conţine tablouri realizate cu ajutorul unei tehnici speciale: portretele au fost stropite cu "praf de diamant" - particule fine din sticlă pisată, care strălucesc la lumină precum diamantele.

Nu se ştie deocamdată cât a plătit regina Elizabeth a II-a pentru cele patru portrete. Un set de portrete realizate cu aceeaşi tehnică s-a vândut recent la licitaţie cu 109.250 de lire sterline (177.157 dolari).

Andy Warhol, considerat "părintele curentului pop-art", a murit în 1987, la vârsta de 59 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici