Regizorul Tyler Perry, marele câştigător la gala NAACP Image Awards 2011

Regizorul şi scenaristul Tyler Perry a câştigat, vineri seară, două trofee la National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) Image Awards, care onorează talentul oamenilor de culoare.

60 afișări
Imaginea articolului Regizorul Tyler Perry, marele câştigător la gala NAACP Image Awards 2011

Regizorul Tyler Perry, marele câştigător la gala NAACP Image Awards 2011 (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Astfel, Tyler Perry a câştigat trofeul pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun film - ''For Colored Girls'' -, dar şi cel pentru cel mai bun serial de comedie - "Tyler Perry's House of Payne".

Filmul "For Colored Girls", în care joacă Whoopi Goldberg şi Janet Jackson, este bazat pe piesa de teatru scrisă de Ntozake Shange "For Colored Girls Who Have Considered Suicide When The Rainbow is Enuf", la rândul ei inspirată din poeme despre vieţile unor femei.

Halle Berry a câştigat trofeul pentru cel mai bun rol principal feminin, pentru partitura din "Frankie & Alice", în timp ce Denzel Washington a câştigat trofeul categoriei similare masculine pentru rolul din filmul de acţiune "Cartea lui Eli/ The Book of Eli".

Willow Smith, fiica în vârstă de 10 ani a actorilor Will Smith şi Jada Pinkett Smith, a câştigat trofeul pentru debut muzical. Single-ul ei de debut, "Whip My Hair", s-a situat pe locul 11 în Billboard Hot 100 la sfârşitul anului trecut.

Fostul secretar de stat american Colin Powell a primit un trofeu pentru servicii publice.

La categoria serialelor TV au mai primit premii, printre alţii, seria dramatică "Anatomia lui Grey/ Grey's Anatomy", Vanessa Williams - pentru rolul din "Neveste disperate/ Desperate Housewives" - şi Sofia Vergara pentru rolul din "O familie modernă/ Modern Family".

Cea mai veche asociaţie pentru apărarea drepturilor civile din SUA, NAACP şi-a sărbătorit centenarul în 2009. Premiile NAACP Image, aflate, în 2011, la cea de-a 42-a ediţie, sunt acordate pentru 53 de categorii pentru domenii precum muzică, literatură şi televiziune şi celebrează talentul oamenilor de culoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici