REPORTAJ: Lupta dintre bine şi rău, disputată pe scena Sălii Palatului, în spectacolul Lord Of The Dance - GALERIE FOTO

Lupta dintre bine şi rău s-a disputat, vineri seară, pe scena Sălii Palatului din Capitală, unde, dansatorii trupei Lord Of The Dance au prezentat spectatorilor o poveste irlandeză de dragoste şi rivalitate, plină de suspans şi personaje mitice, care,în paşi de dans,au pornit într-o aventură magică.

191 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Lupta dintre bine şi rău, disputată pe scena Sălii Palatului, în spectacolul Lord Of The Dance - GALERIE FOTO

FOCUS:Lupta dintre bine şi rău, disputată pe scena Sălii Palatului, în spectacolul Lord Of The Dance

Vineri seară, la ora 20.15, la Sala Palatului din Capitală, aproximativ 4.000 de persoane aplaudau începerea spectacolului trupei Lord Of The Dance. Timp de două ore, publicul a urmărit show-ul trupei irlandeze, care s-a derulat ca o poveste în care The Lord Of The Dance - apărătorul binelui - s-a luptat cu The Dark Lord - reprezentantul răului - în paşi de dans, pe scenă făcându-şi apariţia mai multe persoanje mitice.

Spectacolul a început cu apariţia pe scenă a Spiriduşului (The Little Spirit), care, cu ajutorul unui fluier fermecat, a dat viaţă personajelor din poveste. Mişcările languroase ale seducătoarei Morrighan, precum şi paşii suavi şi graţioşi ai iubitei lui Lord Of The Dance, Saoirse, au fost recompensate cu ropote de aplauze din partea spectatorilor.

Mişcările dure, aproape robotizate ale dansatorilor, pe de-o parte, şi sensibilitatea şi tandreţea în execuţia mişcărilor dansatoarelor, pe de altă parte, au stabilit echilibrul poveştii. Nu doar The Lord Of The Dance şi The Dark Lord s-au confruntat pe scena Sălii Palatului, ci şi Saoirse şi Morrighan, care s-au luptat pentru eroul poveştii. Fiecare dintre aceste personaje s-a duelat în paşi de dans, disputându-şi supremaţia, iar, în cele din urmă, binele a ieşit triumfător.

Pe muzica lui Ronan Hardiman, personajele mitice au conturat povestea din folclorul irlandez, care i-a purtat pe spectatorii de la Sala Palatului într-o călătorie a dansului. De asemenea, pe scenă, au fost prezente şi două violoniste, precum şi o solistă, care au dat muzicalitate spectacolului de dans.

Întreaga poveste a fost creionată şi cu ajutorul costumelor dansatorilor, pline de culoare şi simboluri.

Creatorul acestui spectacol este dansatorul şi coregraful Michael Flatley. Acesta deţine titlurile de cel mai rapid dansator de step şi cel mai bine plătit dansator din lume. El a stabilit şi recordul Guinness pentru cele mai rapide picioare din lume. A creat şi produs show-uri precum "Lord Of The Dance", "Riverdance", "Feet Of Flames" şi "Celtic Tiger".

Din SUA şi Canada până în Europa şi Asia, acest "show time extravaganza", aşa cum a fost numit de cei de la The Los Angeles Times, a fost interpretat de fiecare dată cu casa închisă, încântând milioane de fani. Indiferent de vârstă, sex şi cultură, oamenii adoră show-ul irlandezilor, acest lucru fiind dovedit de zecile de ţări în care au doborât orice record de încasări. Lord Of The Dance a vândut până acum bilete în valoare de aproximativ 800 de milioane de dolari în întreaga lume.

Ani de-a rândul, trupa Lord of the Dance a umplut sălile de spectacole şi din cele mai mari oraşe ale României, publicul fiind extrem de curios şi încântat să îi vadă în acţiune pe magicienii dansului irlandez.

Vineri, la Sala Palatului din Bucureşti, dansatorii trupei Lord of the Dance au susţinut, la cererea publicului, două spectacole: unul de la ora 16.00, iar cel de-al doilea de la ora 20.00. Show-urile au fost organizate de Project Events.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la spectacol)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici