REPORTAJ: Ziua copilului are parfum de amintire pentru vedete: de la bomboane cu ananas la tort cu trandafiri

Răzvan Fodor asociază ziua de 1 iunie cu bomboanele cubaneze cu gust de ananas pe care le primea în copilărie, Amalia Enache, cu un tort-surpriză ornat cu trandafiri, Oana Cuzino sărbătorea la maximum de ziua copilului, iar pentru copilul Andi Moisescu fiecare zi era una de sărbătoare.

637 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Ziua copilului are parfum de amintire pentru vedete: de la bomboane cu ananas la tort cu trandafiri

REPORTAJ: Ziua copilului are parfum de amintire pentru vedete: de la bomboane cu ananas la tort cu trandafirii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Răzvan Fodor, Oana Cuzino, Amalia Enache, Andi Moisescu, Andreea Marinescu, Busu, Jojo şi Lavinia Petrea şi-au amintit, pentru MEDIAFAX, de 1 iunie al copilăriei lor, vorbind despre momentele unice trăite atunci, dar şi despre modul în care îşi petrec această zi alături de copiii lor.

Răzvan Fodor, prezentatorul emisiunii "MasterChef" de la Pro TV, îşi aminteşte că îi intrase bine de tot în cap, atunci când era mic, că 1 iunie este ziua copilului. "Aşa că părinţii trebuiau musai să mă scoată la joacă. Mergeam în orăşelul copiilor şi mă dădeam în toate maşinuţele alea ruginite (nu că acum ar arăta mai bine). Şi mai ţin minte că exista o casa de comenzi la care tata mergea şi făcea o aprovizionare rapidă: primeam bomboane cubaneze cu gust de ananas, ciocolată, conserve de ananas, pepsi. Era ceva spectaculos!", spune Răzvan Fodor.

El spune că fetiţa lui, Diana, este prea mică pentru a înţelege deocamdată ce înseamnă Ziua copilului. "Probabil vom ieşi la plimbare în parc toţi trei şi va primi, cum de altfel se întâmplă în fiecare săptămână şi nu neapărat că e ziua copiilor, o jucărie nouă", a mai spus Răzvan Fodor.

Oana Cuzino, prezentatoarea emisiunii "Ce se întâmplă, doctore?" de la Pro TV şi directorul editorial al revistei cu acelaşi nume, îşi aminteşte că atunci când era mică nu prea primea cadouri de 1 iunie, dar sărbătorea la maximum în acea zi. "Erau unii profesori care ne lăsau uneori să inversăm rolurile şi ne făceau să ne simţim foarte în largul nostru. Un lucru era cert în acea zi: nu ne controlau la lecţii şi nu ne dădeau extemporale. Era foarte frumos!", a declarat Oana Cuzino.

Ea spus că îi face surprize fetiţei sale, Naomi, de 1 iunie. "Într-un an, Naomi a primit un căţeluş de 1 iunie, dar pe lista ei de cadouri primite în această zi se regăsesc şi lucruri mai folositoare, cum ar fi: cărţile, instrumentele muzicale. În plus, lui Naomi îi plac foarte mult florile şi se bucură de fiecare dată când primeşte un bucheţel. De altfel, toate florile pe care le primim ajung imediat la ea în cameră", spune Oana.

Pentru Amalia Enache, prezentatoarea Ştirilor Nopţii de la Pro TV, luna iunie este foarte specială. "Mai ales că şi ziua mea de naştere e tot în iunie, pe 19, iar a fratelui meu, pe 21, începeam să fim sărbătoriţi încă de pe 1. Nu voi uita în viaţa mea un tort-surpriză pe care mi l-au făcut într-un an bunicii şi părinţii, din mămăligă cu brânză, ornat cu trandafiraşi roşii din curtea noastră. Că aşa eram eu, un copil care nu se omora după dulciuri. Primeam şi cadouri, creioane de colorat, cărţi, tot felul de lucruşoare, plus multe pupături şi alinturi, era mare zi 'ziua copilului' la noi în familie. Şi eram deja ditamai domnişoara, chiar adult, şi ai mei tot mă mai felicitau de 1 iunie, că doar sunt copilul lor pe viaţă", spune Amalia Enache.

Ea spune că anul acesta, de 1 iunie, le va face cadouri celor doi fini ai ei, Ianis şi Monika, şi, prin acţiunile Fundaţiei HHC Romania, copiilor vulnerabili, cei abandonaţi.

Pentru Andi Moisescu, realizatorul emisiunii "Apropo TV" şi jurat al show-ului "Românii au talent" de la Pro TV, fiecare zi în copilărie era un prilej de sărbătoare. "Când eram mici, sărbătoream în fiecare zi. Nu primeam cadouri, dar aveam grijă să tratăm fiecare zi ca pe una de sărbătoare. De 1 iunie chiar nu-mi amintesc să fi făcut ceva special. Eu am copilărit în Mangalia. Pentru mine, ziua copilului începea odată cu vremea bună şi lua sfârşit abia după ce pleca şi ultima rudă care-şi petrecea concediul la noi acasă. C-aşa era pe vremea aia", îşi aminteşte Andi Moisescu.

Anul acesta, Andi şi soţia lui, Olivia Steer, le-au făcut copiilor lor cadouri chiar mai devreme de 1 iunie. "Au fost plecaţi la ţară, o săptămână, ni s-a făcut foarte dor de ei, aşa că n-am mai rezistat şi le-am dat cadourile mai deveme. Pe undeva e mai bine aşa, pentru că pe 1 iunie eu sunt implicat într-un festival de jazz, iar ei îşi mută tabăra de antrenament, din nou, la ţară", spune Andi Moisescu.

Andreea Marinescu, prezentatoarea Ştirilor Pro TV de dimineaţă, îşi aminteşte în special perioada de la grădiniţă sau de la şcoală, când întodeauna de 1 iunie făcea desene pe asfalt. "Mergeam la teatru cu colegii, iar acolo aveau loc uneori serbări. Părinţii mei îmi luau mai mereu câte ceva, nu reuşesc să-mi amintesc acum cu exactitate dacă în fiecare an de 1 iunie primeam un cadou, ştiu însă sigur că, de fiecare dată când făceam un lucru bun, eram răsplătită", spune Andreea Marinescu.

Ea spune că i-a pregătit surprize pentru 1 iunie şi fiului ei, Vladimir. "Vladimir o sa primeasca anul acesta un cadou special. O să cumpărăm cretă colorată şi o să facem împreună cel mai mare desen din parc", mai spune Andreea Marinescu.

În schimb, Florin Busuioc, prezentatorul rubricii Vremea de la Pro TV, mărturiseşte cu sinceritate că nu-şi aminteşte prea multe despre zilele de 1 iunie "ale recentei sale copilării". "Prea multe cadouri nu cred să fi primit copiii din acea vreme. Vorbesc despre cadouri demne de amintiri ulterioare, ceea ce însă îmi amintesc este că învăţăm poezii şi cântecele pentru minunatele serbări dedicate împricinatei zile".

Însă acum vremurile s-au schimbat. "Iar noi, crescuţi binişor între timp, ne rezolvăm frustrările copilăriei fiind uneori exagerat de darnici şi cheltuitori cu copiii noştri. Cred că cel mai frumos ar fi ca de 1 iunie să-i lăsăm pe copiii noştri să-şi facă ziua aşa cum vor ei, cum şi-o imaginează şi să le dăm putere deplină pentru că această zi să fie într-adevăr de sărbătoare", le recomandă Busu tuturor părinţilor.

Pentru Jojo, actriţa de la "Serviciul Român de Comedie" de la Pro TV, ziua de 1 iunie are legătură cu vărul ei, Silviu, care este născut chiar de ziua copilului. "Aşa că în copilărie toate eforturile noastre în acea zi se îndreptau către ziua lui Silviu, căruia încercam să îi facem tot felul de surprize. Bineînţeles că de 1 iunie primeam şi eu foarte multe cadouri de la părinţi. Când am mai crescut şi m-am împrietenit cu Monica Anghel, care este născută tot de 1 iunie, am mai primit un motiv în plus de a sărbători pe 1 iunie", spune Jojo.

Băieţelul ei, Achim, va primi negreşit cadouri drăguţe din partea întregii familii. "Fiind puiul nostru, o să sărbătorim împreună de 1 iunie. Şi după nouă zile vom petrece din nou, pentru că Achim va împlini un an", spune Jojo.

Lavinia Petrea, prezentatoarea Ştirilor Pro TV de dimineaţă, sărbătoreşte şi acum 1 iunie. "Datorită părinţilor care încă ne văd şi pe mine şi pe sora mea, Mădălina, nişte copii care au nevoie de atenţie şi cadouri, inclusiv pe 1 iunie. În general, primeam de la părinţi haine, iar mama ne făcea plăcintă cu mere şi nuci. Lucrurile nu prea s-au schimbat nici acum!", spune Lavinia.

Deşi încă nu are un copil, Lavinia spune că îşi doreşte foarte mult unul pentru că iubeşte enorm copiii. "Există însă în viaţa mea şi a familiei mele doi băieţei, Teo şi Luca, pe care îi iubim foarte mult şi petrecem timp cu ei. Când sunt cu ei uit de orice supărare. Copiii au puterea, prin sinceritatea, veselia şi inocenţa lor, să ne facă mai buni, mai optimişti şi chiar mai plini de energie", mai spune Lavinia.

(Material realizat de Madalina Cerban, madalina.cerban@mediafax.ro)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici